Beton

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#46 Příspěvek od Celeron »

Pod betonem je afaltová lepenka Charvát takže voda z podkladu nemá kudy. Ten beton byl strojní, celkem sypkej, rozhodně na něm nestála voda. Podle chytrejch knih je na kubík betonu potřeba do reakce cca 160 litrů vody plus cca 10% na "ředění". Mám 2 kubíky betonu. To je 350 litrů. Při zrání jsem to pokropil asi 30 litrama z konve. Takže nakrásně, jestli těch 320 litrů zreagovalo, tak je tam stále k vyschnutí 60 litrů. Nojo, bude to ještě dobu schnout. Doufám, že ne do Vánoc.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
p32

#47 Příspěvek od p32 »

Abys nakonec nebyl rád, že jen do těchto Vánoc. :lol:
Celeron

#48 Příspěvek od Celeron »

Dneska jsem natíral v celým baráku obložky dveří Duluxem slonová kost. Nechal jsem se majitelkou místní barvičkárny ukecat, ať si na to koupím stětec z dutejch vláken. Je jen asi o dvacku dražší, než štětináč ci umělohmoťák.
Měla pravdu, práce s 2" naprosto suprová. Proti štětinovýmu zároháči se Dulux roztírá bez šmouh, vypadá to skoro jako po stříkací pistoli. Při natírání ten štětec úplně mlaská. Nevybrušuje se, neodlamují se kousíčky štětin, nepouští chlupy, po namočení neukápne, vymytí nakonec teplou vodou ani stopa po použití.
Třeba to někomu pomůže. Stejně suprově se chová na malířskej Primalex. Jak se chová na syntetiku, polyuretan, nitro či další jsem nezkoumal.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“