Tesla Color 424 vertikální synchronizace nejde
Moderátor: Moderátoři
Jo rozměr je správný, regulovat ručně pomocí potenciometru sice nemůžu ale je to dobře veliké. Při nastavování jestli něco jentak necvaklo nevím, teď ale při provozu ne, jenom brumxsc píše:Pokud máš správný rozměr obrazu, tak je i ta regulace funkční.
Jinak ta TV má ochranu udělanou tak, že chyba vyvolá sepnutí tyristoru v koncovém stupni do zkratu a při průchodu sinusovky sítě nulou se pak odpojí zdroj a pak začne nový start. Tohle sepnutí ochrany zní jako kdyby v té TV cvaklo relé, i když v ní žádné není.
Možná něco občas dost vysokým tónem píská (jako ne to úplně vysoké pištění z obrazovky, něco mezi)
a taky, jak to vůbec přepnout na UHF? nevidím takový ten otočný ten jako třeba v merkuru
to já bohužel asi nemám jak no, asi to budu muset nechat spíše na později, ale alespoń trochu jsem se funkčnímu stavu přiblížil.xsc píše:Tohle už vyžaduje dost měření. Musíš měřit napětí pro horizontál, napětí, co z něj leze ven, ideálně i VN .
Nebo co by bylo třeba případně změřit? (teroteciky by mi s tím mohl vlastně taťka pomoct)
Jo ten bych teda koupil, ale co bych konkrétně měl měřit a jaké hodnoty by měly vyjít? nějaký z těch pinů na modulu H ke kostře?
Nebo nemohl bych zkusit na modulu H vyměnit ty červené kondenzátory za nové, jestli to nepřestane?