BUM

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ransom

#106 Příspěvek od ransom »

PotPalo:
Nedorozumenie? Jediný, kdo něčemu neporozuměl, jsi Ty. To si musíš přečíst celé vlákno, které tu událost probírá už od jejího vzniku. Pak bys nepsal, že to jsou tri mesiace, neb to bylo vloni v létě. Což bylo uvedeno i v tom článku.

Mimochodem, mám stažené video z bezpečnostní kamery, s tím výbuchem. Je to sice výřez cca čtvrtiny záběru z větší dálky, ale vidět je to pěkně. Zavázal jsem se přísahou, že ho nebudu nikam nahrávat, nikomu posílat ani jinak šířit. Koho potkám osobně, tomu ho pustím.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Nakadah

#107 Příspěvek od Nakadah »

Jsem si tak vzpomněl, jak nám před lety ve firmě vybuchla Pb baterie ve VZV. Explodovalo 6 článků ze 40ti (80V 620Ah). Baterie už byla stará, často se musela dolévat. Řidiče to i se sedadlem nadhodilo pod ochranný rám, jak ten tlak nadzvednul dekl nad baterkou. Já stál s kolegou pár metrů vedle a málem jsem se posral. Řidič ten si šel regulérně vyměnit trencle. A všude se vznášel mlžný opar z kyseliny, bylo moc fajn se toho nadechnout.

Takže Pb akumulátorovna bez odvětrání doma, to je fakt nápad. Přitom stačilo tam mít jen blbý CO hlásič, na H2 reaguje taky. Mám doma dva CO hlásiče. Jeden v domě, druhý v dílně. No a v dílně sem nechal nabíjet starou 12V baterku obyč W nabíječkou. Poněkud jsem na ni zapomněl, trošku vyvařila a přihnal mě zpět jekot CO hlásiče. Co jsem zjistil tak čidlo uvnitř reaguje i na vodík.
ransom

#108 Příspěvek od ransom »

Nebyla to Pb akumulátorovna.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Nakadah

#109 Příspěvek od Nakadah »

Tak v tom případě na můj příspěvek neberte zřetel.
TAKJAN

#110 Příspěvek od TAKJAN »

Určitě se Pb nebojím tolik (a to mi bouchlo do ksichtu), jako LiFe. A stejně na něj přecházím, protože zas olovo je na nic, jak ostatně všichni tvrdili. Ale 3-4 roky sloužilo.
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od Behemot »

Pořiď kadmiofky, těm je cyklování buřt.
Celeron

#112 Příspěvek od Celeron »

Je to asi 2 roky co jsem vyhodil baterii 10 plechovejch škatulí NiFe, na který byly Hakenkreuzy z doby Ády. Napětí měla ale proudu dávat už moc nechtěla. Dost dobrý na svých možná 80 let. :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“