Parkside nabíječka 12V - starý typ - závada

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
wishmasterX

Parkside nabíječka 12V - starý typ - závada

#1 Příspěvek od wishmasterX »

Kamarád mi donesl starou nabíječku a funkční baterie, pravděpodobně z nejstaršího modelu aku vrtačky Parkside na 12V.

Nabíječka nenabíjí a obě LED, zelená i červená slabě, nepravidelně problikávají, v nabíječce není baterie, tohle se děje ihned po připojení do sítě ...

Baterie má označení DCBK 70-12 ...
Vím že je spousta novějších typů nabíječek, ale nikde jsem nezjistil, která z nich je kompatibilní s těmito staršími bateriemi ...

Díky všem za případnou pomoc :-) 8-)
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Opravy téměř všech těchto nabíječek i aku je na YB . Mohl by jsi sem dát foto nabky + její označení ....
wishmasterX

#3 Příspěvek od wishmasterX »

Odstraněna citace předcházejícího příspěvku, viz bod 4f "Pravidel". jimirek

Já jsem tu nabíječku hledal na Youtube a našel opravy těch 20V nabíječek na "velké" akumulátory ...

Nahrál jsem fotografii štítku, zespoda, opravdu se jedná o Parkside ...
Přílohy
IMG_8443.JPG
IMG_8443.JPG
masar

#4 Příspěvek od masar »

Doporučuji se podívat na podobný problém na tomto fóru, kde byl příčinou prasklý pcb.
:wink:
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

No jo , na elektrodě jsem nehledal , neměl jsem ani ta značení . Polsky se to v poho dá : Uszkodzenie w ładowarce znalezione, okazało się nim pęknięta ścieżka zaraz przy pierwszej diodzie zielonej, która jest wspólna dla obu diod, więc myślę, że zestaw podziała jeszcze wiele lat .
Na tom YT je také popis jednotlivých paků . Liší se vlastně jen nálitky na bocích . Po jejich odstranění lze používat jeden pak pro vícero strojů . Jen je třeba nejlépe navrchu označit , kde byl .
wishmasterX

#6 Příspěvek od wishmasterX »

Tak jsem hledal pod lupou, měřil, ale tady žádnou prasklinu nevidím / přerušení na PCB ...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“