LED E27 40-60W
Moderátor: Moderátoři
LED E27 40-60W
Jaký máte prosím zkušenosti kolem životnosti? Jsou malý kuličky s předpokládanou o dost menší chladící plochou na tom hůř? Košíky jsou otevřený a nakloněný tak, že teplý vzduch může částečně proudit pryč.
Mám na výběr Kanluxy 25 000 hod s zárukou 3 roky a Emosy 30 000 hod s zárukou 2 roky. On/Off píšou u obojího 40 000. Je něco a toho lepší, nebo to je obojí sračkovatá Čína a nevyberu si...
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Napriklad ja jsem pred casem do obyvaku nakoupil 10 kusu 60W EMOS Z74247, coz je shodou okolnosti presne to, co potrebujes. Ale tento part number se uz nevyrabi a kdyz jsem testoval nastupce, tak blikal. Zivotnost 30 tis. hodin je u EMOSu sci-fi. Uz v roce 2014 byly LED zarovky tak ojebane, ze destina z nich nevydrzela ani minimalne predepsanych 6 tis. hodin. A ctvrtina nedosahla slibovanych 15 tis. hodin:
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... claim.html
Z výše zmiňovaných typů bych nezavadil ani o jeden.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Takže to berte tak, že pokud chcete LED žárovky u nichž je více pravděpodobné, že vám nebudou odcházet často a ani po relativně krátké době tak zvolte Phillips.
Pokud se vám to nezdá tak si nechte vyložit u některé vědmy třeba karty na to kde a za jaké konstelace hvězd nejlépe koupit LED žárovky kterého výrobce, aby byla jejich životnost co nejdelší.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Třeba v eshopu viz odkaz dále mají LED žárovky se zárukou 5 let 10W, E27, 230VAC, 806lm s klasickou baňkou A60 jen za 38 Kč včetně DPH. V jiném eshopu zas mají LED žárovky 4,5W E27 s malou baňkou A45 za 49 Kč a také se zárukou 5 let, ale momentálně mají teplou bílou vyprodanou a mají tam zatím jen denní bílou a studenou bílou.
Rozdiel medzi údajom teploty svitu a reálom je dobre vidieť na multi-výstavkách v marketoch (u nás H-bach) - každá svieti inak - a to v dosť širokých medziach..
Ono pokud se jeden korporát (výrobce) dostatečně nepodbízí druhému (prodejce), tak se často ani dané výrobky prostě nedají koupit. Stále se snižující počet normálních odborných malých obchodů to může ovlivnit jen málo.
Holt díky "pokroku" jsme dnes dospěli do situace, že už dávno neplatí ono zdravě podnikatelské "náš zákazník, náš pán", ale zákazník je zpravidla hadr, se kterým vytírá kde kdo.
No a když se nebrání (jako že v 90% ne), tím hůř.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Inu, 🤐.Valdano píše:To je zřejmé z druhé věty v úvodním příspěvku kde má autor uvedeno "40 (3,4) - 60 (6,5) W" tj. Watty LED jsou samozřejmě ty v závorce.
Filipesy a Vosrány mi zatím víceméně drží všude. Kanluksy filamentový max. 8 W. 10W v jednom provozu kde sou svítidla se dvěma vobjímkama těsně vedle sebe (ovšem neutěsněný, takže vzduch může proudit) měním každej rok zhruba polovinu, akorát budu posílat dalších 13 ks na výměnu. Dva měsíce zpátky nastřádanejch 8 ks. Píšou 10000 hodin a tak nejak to +- asi ai bude, možná vo něco míň, pže to tam svítí kolem 4300 hodin ročně a zhruba tu půlku každej rok vyměním.
záruka 3 roky, doprava zdarma.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
LED zdroje a svítidla Osram se od r. 2016 prodávají pod značkou LEDVANCE.JirkaZ píše:Osram jsem svého času taky kupoval a byl kvalitní, pak ale nějak zmizely mnou používané typy a dnešní situaci v tomto směru neznám.
Také jsem LED žárovky začal kupovat pod zn. Osram, potom LEDVANCE a jsem s nimi naprosto spokojený. Máme jich doma několik, v provedení filament i v plastovém a nemusel jsem měnit zatím žádnou. Barva světla podle mně také v pohodě. Jenom u jedné plastové jsem po čase musel opravit kontakt drátku s objímkou.