S:narex eš 010d

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

S:narex eš 010d

#1 Příspěvek od BOBOBO »

Zdravím , měl by někdo návod ? technické parametry , všechny , díky
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

. . . moc se toho opravdu najít nedá
Přílohy
narex-es-010-d-sroubovak-elektricky.jpg
narex-es-010-d-sroubovak-elektricky.jpg
narex-es-010-d-sroubovak.jpg
narex-es-010-d-sroubovak.jpg
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Mi jde specielně o moment . Koupil jsem od tmavé tváře v Přepychách za 250,- funkční . Někdo do výstupu zavařil 1/2" nástavec z goly .
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jezevec »

Takže čórka.
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Nejsem SNB . Někdo mohl možná ukrást starou vrtačku , ale někdo určitě ukradl ČKD , ČSOB , OKD a další ..........
Znáš kroutící moment , abys byl užitečný ?
Hape
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Hape »

Neví, jestli je to to samé, ale podobný šroubovák jsem kdysi dávno vyfasoval v zaměstnání na šroubování šroubů s podložkou s gumou do střešní krytiny a bylo dost na prd.
Utahovací moment se nastavoval zašroubováním, nebo vyšroubováním tubusu. Bylo to bez jakékoli stupnice, takže opakovatelné stejné nastavení bylo nemožné. Vypnutí spojky bylo závislé na opření čela tubusu o podklad do kterého se šroubovalo a na vzdálenosti hlavy šroubu od podkladu. Jak šroub zajížděl do podkladu, tak z drážky spojky vyjížděl kámen až z ní vyjel úplně. Jenže aby k tomu došlo pokaždé stejně, musel by být podklad a šroub vždy dokonale stejný. Bylo to peklo. Často jsem šroub přetáhl, nebo nedotáhl.
To nastavení tubusu nebylo ani tak o utahovacím momentu, jako spíš o zašroubování hlavy šroubu do stále stejné úrovně od podkladu, kdy dokud nevyjede kámen spojky z drážky je utahovací moment maximální jaký je motor schopen vyvinout. Někde při šroubování do stále stejných dílů by to asi bylo dobré, ale na stavbě na střeše a při šroubování šroubů s podložkou s gumou to bylo k vzteku.
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Právě , potřebuju předělat střechu , kde mám PES vlnku přišroubovanou . Takže potřebuju odšroubovat a nový pozink z Polska , na míru nakrácený , přišroubovat . Pak osadím FVE z odpadu .
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Je tam obrázek , co se točilo-nastavovalo proti čemu ?? Ten nejmenší rádlovaný konec je proti prostřednímu válci rukou neotočitelný . To jsi šteloval rukou , či nástrojem ? Díky
sr71

#9 Příspěvek od sr71 »

BOBOBO píše:Právě , potřebuju předělat střechu , kde mám PES vlnku přišroubovanou...
co tě vede k tomu, použít na to tenhle starý narex?, není jednodušší vzít na to dnes běžnou akuvrtačku?
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Jsou to stovky šroubů . A jestli mne někdy něco vytočí , je umřelý akumič . Za 250,- máš tak čtvrtinu pořádného aku . Mám to pro sebe doma . Když se za tři roky ještě probudím , vezmu narexku za 250,- a dělám , hodím do kouta a až si vzpomenu , tak jedu zase . Chystám nyní přístřešek na feldu . Stavím z kovového odpadu . Rozbrusy různých průměrů běžely celý den . Kdybych měl aku , dávno bych byl out . NEDĚLÁM DODAVATELSKY , znovu , vše hodím do kůlny a až mne to popadne jedu . Zatím ještě na svém pozemku 230 mám . Potřebuju po 2 letech ořezat střechu , vezmu šavli a jedu a zase hodím bez údržby dokouta . Mám tam stále síťový šroubovák na 230 . Prostě zašroubuju co potřebuju a je . Mám tam ruční pásovku , vylomil se mi zub na hrábích , vezmu skolek , pustím prusku , dopasuju a jedu dál . Třeba tam bude ležet rok bez potřeby . To jsem tehdá přinesl dvě stejné pásovky , myslím B+D a obě hin . Tam jsou takové měkké držáky na uhly , spasoval jsem dohromady a mám dvě pásovky . Stějně ta ruční míchačka na maltu . Zase pryč držáky uhlíků . Dal jsem dohromady a mám sazečku na jiřiny . Zase používám 1nou do roka a byla zdarma atd . atd . Ani jsem netušil , že u tohoto šroubováku šel moment nastavit . Stačilo by mi , abych mašinu nestrhl . V návodu by to bylo . :lol: :lol:
Hydrawerk

#11 Příspěvek od Hydrawerk »

Dodnes se dají koupit elektrické šroubováky na 230V.
Makita DF0300
Makita HP0300
BOBOBO

#12 Příspěvek od BOBOBO »

Sorryjako , proč to píšeš , alespoň já vše toto mám , jen nevím , jak se eš010 šteloval . Třeba se hape ještě ozve , to bych rád .
Kremik

#13 Příspěvek od Kremik »

Tohle někde mám, myslím dokonce ve dvou exemplářích. Nikdy jsem to nepoužil, protože to má nějakou divnou koncovku, asi mi k tomu chybí nějaké upínátko nebo redukce na něco normálního. Musel bych kouknout, čím to vlastně končí, tuším vnitrním 4 nebo 6tihranem.
BOBOBO

#14 Příspěvek od BOBOBO »

Jak jsem psal , u mne tam někdo navrdo navařil 1/2" golakonec . Prosím zkus to a dej vědět , díky . Nebo kdybys našel návod , to by byla bomba !
Hape
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Hape »

Tak já k tomu teda ještě něco napíšu. Ale je to strašně dávno, co jsem s tím dělal, tak nevím jestli si to pamatuju správně.
To co je na fotce mi připadá trochu jiné.
Princip je ten, že to na co se nasazuje ořech, by mělo jít v jedné poloze zatlačit trochu dovnitř. Tím zapadne zub spojky do unašeče. Jak šroub postupně zajíždí do podkladu, tak se nejdříve o podklad opře spodek toho nástavce, šroub pokračuje v zajíždění a současně s ním vyjíždí z drážky unašeče zub spojky, až z drážky vyjede úplně a tím končí šroubování. Přikládám hrubý náčrtek toho, jak si myslím že to bylo uspořádané.
Myslím tedy, že ten rádlovaný konec by měl jít otáčet (zašroubovat a vyšroubovat) a nastavovat tím "moment". Nevzpomenu si už jestli k tomu byl potřeba nějaký nástroj, ani jestli to je nějak jištěné proti samovolnému pootočení.
Nefunguje to tak, jako třeba u aku vrtaček, kdy spojka stále přeskakuje a vyvíjí kroutící moment. Tady jak spojka jednou rozepne, tak už na šroub není žádný kroutící moment vyvíjen. Nevím, jestli takhle také nefungují šroubováky na sádroš?
V mých vzpomínkách to má jiný vzhled a myslím že ty konce byly snad dva. Podle toho jaký průměr ořechu bylo potřeba použít.
Na povolování šroubů by to mohlo být v pohodě. Ale utahování šroubů s podložkou s gumou s tím moc dobře nešlo. Už si přesně nevzpomenu proč, ale myslím, že když se ten nástavec opřel o podložku s gumou, tak jak jí šroub stlačoval, tak se tím i oddalovalo rozepnutí spojky. A také asi záleželo na udržení kolmosti šroubováku vůči šroubu. Prostě s tím byl problém zašroubovat šroub tak akorát, aby podložka s gumou nebyla moc utažená, nebo nedotažená.
Přílohy
IMG_20251027_0003.jpg
IMG_20251027_0003.jpg
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“