Zobrazování příspěvků

❓ Připomínky a dotazy pro administrátory a moderátory. Zde řešte problémy s přihlášením či heslem, můžete navrhnout otevření nové rubriky v diskuzním fóru či napsat případné připomínky k portálu nebo diskuzi.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bitak

Zobrazování příspěvků

#1 Příspěvek od bitak »

Zdravím. Citoval jsem jeden z příspěvků. Po odeslání se příspěvek zobrazil jinak, než jsem zadal (viz příloha). Je to možné?
Přílohy
Výstřižek2.JPG
Výstřižek2.JPG
Výstřižek1.JPG
Výstřižek1.JPG
ZVUK2000

#2 Příspěvek od ZVUK2000 »

Napsané to máš dobře, ale čteš to přes překladač. Stačí ho vypnout.
PotPalo

#3 Příspěvek od PotPalo »

Niekde v prehliadači máš nastavený preklad stránky do češtiny, takže aj z češtiny to prekladá do češtiny a toto slovo je zrejme takto v slovníku. Akurát je zaujímavé, že to nepreložilo aj ten náhľad.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
bitak

#4 Příspěvek od bitak »

Děkuji za příspěvky. Mám natavené, aby mi to nenabízelo překlad z češtiny
Přílohy
Výstřižek3.JPG
Výstřižek3.JPG
PotPalo

#5 Příspěvek od PotPalo »

Otázne je či to vie že je stránka česky. V kóde nieje jazyk definovaný, je tam akurát tak <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
Valdano

#6 Příspěvek od Valdano »

To //EN neznamená jazykovou verzi HTML, ale DTD. Nelze ovšem uvádět //CZ, protože DTD HTML je definován vždy pouze v //EN. Český jazyk stránky se definuje v HTML tagu takto.

Kód: Vybrat vše

<html lang="cs"> nebo lze použít <html lang="cs-CZ">
V hlavičce stránek diskusí je sice meta tag http-equiv s nastavením charset=Windows-1250, ale to nestačí. Implicitní jazyk stránky by měl být definován v HTML tagu, ve kterém je vložen celý obsah stránky. To, ovšem staré rozhraní bastlírny definováno nemá.

Problém starého rozhraní bastlírny je tedy v tom, že nemá definován český jazyk stránek a prohlížeč pak mylně vyhodnotí stránku v angličtině a implicitně ji prostě přeloží. Já mám automatický překlad v prohlížeči Google Chrome kvůli tomu vypnutý a stránky překládám jen na povel když to potřebuji. S novým rozhraním bastlírny tento problém zřejmě zmizí, ale na nové rozhraní si budeme muset počkat.

Takže řešením by mělo být tu volbu "Používat Překladač Google" na obrázku Výstřižek3.JPG vypnout.
PotPalo

#7 Příspěvek od PotPalo »

Ale veď preklad sa dá nastaviť pre každú stránku zvlášť, teda u mňa sa to aspoň pýta. Stačí si teda do výnimiek nastaviť ebastlírnu aby sa neprekladala.
Valdano

#8 Příspěvek od Valdano »

Na panelu překladu je možné zaškrtnout volbu "Tento web nikdy nepřekládat" viz přiložený obrázek, ale je otázkou jestli tazatel nemá nějakou starší verzi prohlížeče kde i když tato volba třeba je tak nemusí fungovat správně.
Přílohy
tento_web_nikdy_neprekladat.png
tento_web_nikdy_neprekladat.png
Odpovědět

Zpět na „Provoz fóra“