Indikátor u magnetofonu B42 neukazuje při snímání
Moderátor: Moderátoři
děkuju, zkusím to někdy rozebratHill píše:To je po letech typická závada, některé kusy startují zpomalené až o 20 %.
Taky ještě když vidím ten obrázek těch mazacích míst, u jednoho B4 (ze kterého jsem teď vzal mezikolo) se mi nevím proč zasekával pravý unašeč na té kovové tyčce, jak jsem ten unašeč páčil ven vyndal jsem to i s tyčkou, potom mě až napadlo tam dát olej a povedlo se mi to oddělit, tyčku jsem vrátil zpátky, ale ono si to tu tyčku teď už vždycky trochu povytáhlo nahoru a zase se zaseklo (ale stejně v tom B4 je něco tak blbě že se ani nezapne, na chvíli se rozsvítí žárovka a odejde pojistka, s tím ale teď nic dělat nebudu)
Liší se proto jen v osazení příslušenstvím, které tam buď je, nebo není: počítadlo návinů, přepínač rychlostí (pokud tam není, je odklápěcí mezikolo napevno fixované proti největšímu průměru předlohy, tedy na nejvyšší rychlost 9,52 cm/s). Pro výkonové tranzistory (obvykle OC30) jsou na odlitku vyfrézované plochy, kterými se chladí.
Gumová řemenice na motoru se vyráběla s různými průměry a měnila se už ve výrobě tak, aby rychlost posuvu pásku, když stroj opustil fabriku, byla 9,52 cm/s.
Dále se podle modelu používaly dvě různé tlačítkové sady ovládání funkcí na straně pravé, vlevo pak byla či nebyla tlačítková sada přepínače stop (půlstopé B41 a B44 neměly ani tu), také se lišily držáky potenciometrů a indikátoru.
V modelech B43/B43A se používala unikátní tlačítková sada, v níž každé tlačítko ovládalo jednu až čtyři přepínací lišty a pár pérových svazků podle toho, co se na které stopě má dít (nevím ale o nikom, kdo využil častěji přepis a multiplayback, ten stejně nestál za moc).
Zato měl tento model těžší setrvačník a dvojnásobný průměr tónového hřídele - jako jediný měl rychlosti 19,05/9,52/4,76 cm/s.
Škoda jen té krátké tónové dráhy, kam se nevejde zvlášť záznamová a snímací hlava, takže tříhlavý stroj z toho nikdy být nemohl. A taky škoda té nedostatečné momentové rezervy motorku (a to v první sérii B4/ANP220 byl motorek ještě slabší!).
A taky mi ještě chrastí potenciometry, když bych to nějak rozebral byl by problém to složit?