Po sobotní vichřici a bouřce nefuguje satelit

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jano2

#16 Příspěvek od jano2 »

Ja na nastavovanie použivam ručičkovy Satellita Finder,som snim uplne spokojny.
Malo toho viem,radšej sa spytam.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Jenys »

miroja píše:Vacsina prijmacov ma moznost zobrazit silu aj kvalitu signalu, niektore to dokonca indikuju dokonca aj zvukovym signalom.
Daj si telkac tak, aby si nan videl ked to budes nastavovat a potom to nastavis naozaj dost presne.

Ale tohle já vím, jen je problém v tom, že já jsem u paraboly na střeše, úplně na hřebenia a TV mám dole, takže nějaké koukání rovnou na TV nejde. Jo dostat aspoň tu druhou starou TV na půdu, tak by se to dalo také. No já mám ten sat finder, ale s ledkou a s pípátkem a podle toho mi to nějak nejde, to to pak nastavím jinam, jako že je to to nejlepší. Stejně ten finder mi chodí nějak jinak asi než by měl. Ten ručkový bude lepší. Ale jinak si vystačím jen s tím nastavit to podle kompasu a elevační mám vyzkoušený, že je nejlepší na 30°. ALe to už není potřeba řešit, už to chodí jak má :)
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
stepa
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od stepa »

Jenom takovy OT, proc mas parabolu az na hrebeni strechy? Vsude kde vidim paraboly, tak to maji na balkonech, zdech(proste v lehkem dosahu), nebo jeden manik u nas ve vesnici to ma 20 cm od zeme :D .
mi-ro

#19 Příspěvek od mi-ro »

miroja píše:Vacsina prijmacov ma moznost zobrazit silu aj kvalitu signalu, niektore to dokonca indikuju dokonca aj zvukovym signalom.
Daj si telkac tak, aby si nan videl ked to budes nastavovat a potom to nastavis naozaj dost presne.
Někdy je dost blbý tahat plazmu na střechu ke stožáru.
..to bude jen ňákej odpůrek
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Jenys »

stepa píše:Jenom takovy OT, proc mas parabolu az na hrebeni strechy? Vsude kde vidim paraboly, tak to maji na balkonech, zdech(proste v lehkem dosahu), nebo jeden manik u nas ve vesnici to ma 20 cm od zeme :D .

Ahoj Stepo, no kdysi jsem si to dal jen pokusně na ten balkon, ale to vypadá dost příšerně. Já mám malej balkonek, asi 150cm na 80cm, tam to fakt z estetických důvodů není hezké. Je to 80cm parabola a už by mi i stínila, už u tak malých oken. Jo mohl bych to nacpat přímo do čelní zeď, ale přeci tam nebudu vrtat díry a zase bylo by to na rodinném domku jako pěst na ....
Ne, ta střecha je dobrá, je nová a mám tam udělanej stožár a na něm to je. Jo a na zemi, to bych si tady netroufl, to by tam asi nevydržela ani den, pobertové by ukradli aspoň ty dva LNB, když ne celou. Ne na balkon ne, letos na něm budu dělat údržbu, tak by zase musela pryč a na té střeše je to dobrý. A co se týká té TV, možná by šlo jen někde od někoho půjčit malou přenosnou TV a tu na chvíli dát na komín a tam to sledovat. Jo přijímač má ty indikátory signálu a kvality, tak na ně to jde nastavit. Ale to už neřeším, když to nastavím co nejpřesněji podle kompasu, tak to funguje k mé spokojenosti, než zase přijde nějaká nová Emma, už to avizují....to zase abych potom, když tam něco zůstane, lezl štelovat satelit :lol:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
miroja

#21 Příspěvek od miroja »

mi-ro píše:Někdy je dost blbý tahat plazmu na střechu ke stožáru.

Ja myslim, ze existuju aj ine TV nez velke plazmy. Naprikald taky Merkur je naozaj uzitocny pomocnik aj ked je len CB, zvlast ked som povodny KV nahradil vsepasmovym a povodnu OMF nahradil OMF z Merkur2 (s PAW filtrrom) . :wink:
p32

#22 Příspěvek od p32 »

EMMA mi taky trochu pohnula parabolou. Jsem koukal na TV jak buk, že to moc nejede, ale stačilo jen na všech čtrnácti pozicích "přeladit" polohu paraboly motorkem o 3 kroky vlevo a uložit. Ale bude to chtít asi ještě zkontrolovat elevaci a to asi jedině pomocí měřáku na 19,2 stupních (Astra).
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od durkovic »

mi-ro píše:
Někdy je dost blbý tahat plazmu na střechu ke stožáru.
:) :) :)

zlate dobré " sito " a merkur na povale a už sa nastavovalo. spustil sa kabel dole k TV do obývaku a bolo to nastavenie na ho*no pretože dlžka a vedenie koaxu urobilo svoje. :evil:
Budu-li moci, tak nepřijdu, ale nebudu-li moci, pak určitě přijdu
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “