Meteostanice Auriol IAN288624
Moderátor: Moderátoři
Meteostanice Auriol IAN288624
V manuálu žádná kalibrace na vlhkost není popsaná. Vlhkost, teplota, rychlost a směr větru je v jednom venkovním bloku, kromě vlhkosti vše další měří správně. Restart novejma baterkama ani nový vyhledání kmitočtu venkovních jednotek nepomáhá. Co je v tom za čidlo vlhkosti asi nikde nezjistím.
Nějakej nápad?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
No, ale za ty prachy jsem zase měnil baterky snad jen 2x.
Aha, tak ta blbá vlhkost nebude závada ale vlastnost. A měřilo ti to někdy vyšší vlhkost? Já si nevzpomínám. Mě srážky měří ale pravda, asi 2 x to vypadlo a znovuvyhledání kanálů zabralo až po restartu po vyjmutí baterek srážkoměru.
Divný ale je, že teplota vlevo dole na displeji je ze srážkoměru a ta měří i když srážkoměr neukazuje. Teda musí být ze srážkoměru, protože ukazuje o 2 stupně míň než ta ve větrný korouhvi. Takže zarušeným VF sifnálem to nebude. Jo a taky po tom restartu srážkoměru se na vnitřní stanici objeví hodnoty srážek za dny, týdny a měsíce a přičte se suma. Prostě srážkoměr měří obojí ale posílá jen teplotu a lokálně aktualizuje množství srážek (počet překlopení váhy) a pak je po restartu nahrne do vnitřní jednotky.
Je tam vobec?Celeron píše:Co je v tom za čidlo vlhkosti asi nikde nezjistím.
Mam iny smejd tejto "znacky" a tam ho cinske deti zabudli osadit:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=73834
Zkusím sundat venkovní jednotku z kandelábru, vyměnit baterky a kouknout, jestli tam to čidlo taky nechybí.
Jo, fakt si to pamatuju, Lidl v NB byl po přestavbě a ty stanice byly jen asi 4ks, tak jsme se hned drali k regálu s akcema
minulý týden jsem dal a ponechal stanici na okně, tak že vidí na ten srážkoměr, je asi 7m od něj a vypadá, že celkem ukazuje. Včera 17,6mm srážek a 74% vlhkost celý den.