PŘÍLOHY A JINÉ
Moderátor: Moderátoři
Záležitost max. na 5 minut? Skládat to snad nikdo nemusí, přečte si jen stránku 1-10 v jednom souboru nebo další v dalších souborech. Dělám to i obrázků schémat. Jedno hlavní v menším rozlišení a více potom výřezů ve větším rozlišení. Už kvůli tomu, že z celého schéma TV někoho většinou zajímá např. jen zdrojová část.Zmije píše:Abych soubor <1 MB rozděloval na 3 díly jsem línej, sorry.
Myslím, že bych to dělal stejně zbytečně, protože čtenář bude línej to skládat.
- Přílohy
-
gl-eko-navod-k-instalaci-obsluze-a-udrzbe.zip- (273.85 KiB) Staženo 32 x
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
A eště si dupni. Kolikrát tady ještě budeme opakovat, že na stávajícím enginu to nelze?Zmije píše:Proč bych věnoval 5 minut na takovou blbost jako je uložení přílohy? Když to nahraju do webshare služby a dám sem odkaz pořídím to do 1 min.
Jestli vadí, že to za pár týdnu odumře tak nastavte rozumně limit aspoň na to jedno mego.
A kutilmile - nelituju tě
300kB na ilustračné fotky je viac než dosť.
Oficiálne manuály, katalógy, časopisy, knihy, či kdejaké dobové tlačoviny patria na archive.org
T.
Jistě, že to za to stojí. Ale jestli je to fakt málo, tak to nastav na větší soubory, ne?Thomeeque píše:Otázka je, jestli to šetření stojí za to.
Nejde ti to? Tak si zkus přečíst tady něco o tom, proč to nejde a nemudruj.
Mimochodem, na co sem dáváš špatný odkaz? A jak sis všiml, tak na tom strojírenství mají jiné jádro diskusního fóra a to je jako porovnávat auto s bicyklem. Divíš se tomu, že bicykl nejede stejně rychle jako auto?
A JPG? Na to přece existuje nastavení v mnoha fotoeditorech: nastavím dolní limit 100 kB a nepodkročitelnou spodní hranici kvality, třeba 75 %. Když mi to editor nezpracuje, no tak fotku zmenším, nemusí být zrovna ve 4K, stejně obvykle neopustí monitor, stačí do 2K i menší.
Nejčastěji si tu stěžují ti, kdo vloží fotku do Malování a ani neoříznou 90 % nevyužité plochy, kterou jim program nabídl. Nejen, že neoříznou to ne podstatné, ale dokonce přidají zbytečné - jistě mnozí pamatujete, že tu kdysi byla fotka krystalového filtru vložená do rohu fotky psa, kterou v tom Malování měl autor předtím. I s tím psem se vešla do těch 300 kB celá - tak jsem stáhl, ořízl a vložil zpět. Ale na obrázek samotný zbylo rozlišení haňba plut.
Další do fotky vloží popisky, ani nezmění velikost písma, a nechá to zkomprimovat tak, že popisky jsou nečitelné...
Prostě všechno je v lidech. Až budeme moci přejít na nový engine, počítá se i s mnohem většími přílohami, ale také se snadnější kontrolou, co patří k bastlení, a co se dá řešit všude jinde.
Je to pohodlné, vyfotit něco mobilem a někam vyvěsit.
Něco, jako "to jsou Niagarské vodopády a ta červená tečka vpravo dole, to jsem já". Nebo "na té fotce je vidět nejen průběh oscilogramu, ale také, jak a kam byl připojený osciloskop". Jako by to nešlo nafotit do dvou souborů, v každém z nich to podstatné.
Aneb - lenost je matka pokroku a ten ji za to podporuje.
Nakonec se z té fotky nepozná kale ani jedno, ani druhé. Zato objem hostovaných dat už je takový, že jejich stažení nějakých pár hodin zabere. A to musíme, protože permanentně hrozí nenapravitelný kolaps zastaralého engine.
Už tak si z těchto stránek někteří dělají cochcárnu, ještě, aby sem cpali spousty zbytečných informací, tedy toho, co na fotce vlastně být nemuselo. A to by tu dost nebezpečně nabobtnalo.
Jsem vděčný moderátorům za to, že to zbytečné blokují, kdykoli já sám to nestíhám.
Musíš na to mít čas, pohodu, prostředky, know-how (to, co popisuješ, nejsou pro mnoho lidí žádné triviality, viz co píše starecd) a motivaci (která je jiná pro tazatele a pro někoho, kdo ví a je do určité míry ochoten poskytnout odpověď).Hill píše:Co je těžkého na tom, projevit k ostatním trochu úcty, ukázat, že mi stojí za to, si pro ně s tím dát trochu práce?
Ty příklady, které uvádíš, věřím, že nastávají, ale jsou dost extrémní a určitě se netýkají třeba mne.
A pokud tu jsou lidé, ochotní takové excesy řešit, tím spíš nemá smysl ostatní omezovat.
A co tím fórum získá? Ja budu muset tvořit dvě fotky místo jedné, prát se s limity, ostatní budou muset přepínat mezi dvěma fotkami, aby viděli celou situaci a na serveru bude zabráno stejně nebo více místa, než kolik by zabrala fotka jedna.Hill píše:Něco, jako ... "na té fotce je vidět nejen průběh oscilogramu, ale také, jak a kam byl připojený osciloskop". Jako by to nešlo nafotit do dvou souborů, v každém z nich to podstatné.
T.