Mikrovlnka a živočichové

Pokračování sekce VF technika, ale na kratších vlnách. Konstrukce a přístroje s frekvencí nad 1GHz.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
adakar

#16 Příspěvek od adakar »

Mikrovlnami inej hodnoty? Ale už v základe háveď v trámoch je trocha väčšia..
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

Jak si asi myslíš, že je velkej červotoč, když vrtá dírky cca 1,5 mm průměr? Moucha je proti němu obr.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
witt

#18 Příspěvek od witt »

Smrtící efekt mikrovln spočívá v tom, že vodu v tělíčku brebery přivedou k varu. Kdysi jsem koupil zrní pro křečka a byli v tom nějací brouci. Celý pytlík jsem vrazil do mikrovlnky a bylo ponich. Ostatně pomocí mikrovlnky se dá stanovovat i vlhkost dřeva. Zvážit - prohnat mikrovlnkou = dosušit - zvážit - spočítat. Absolutně suchý materiál podle mě mikrovlny nepohlcuje, tím pádem se neohřívá.
xsc

#19 Příspěvek od xsc »

A to jsi z toho zrna neudělal popcorn?
tomasjedno

#20 Příspěvek od tomasjedno »

witt píše:stanovovat i vlhkost dřeva. Zvážit - prohnat mikrovlnkou = dosušit - zvážit - spočítat. Absolutně suchý materiál podle mě mikrovlny nepohlcuje, tím pádem se neohřívá.
Z tohoto omylu mě vyvedlo kuchyňské prkénko, když začalo uhelnatět.
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

Keby mikrovlnka ohrievala len vodu, tak by v nej nemohlo nic zhoriet - voda by sa vyparila a ohrev by sa zastavil. Lenze v skutocnosti sa voda vypari a nasledne zacne nieco horiet.

Podarilo sa mi pripalit aj hlinu v plastovom kvetinaci pri likvidacii zarodkov musiek. Myslim, ze stacili 3 minuty - smrdelo to potom mesiac.
Celeron

#22 Příspěvek od Celeron »

Já dal do Brandky rozpíct rohlíky zapoměl nastavit malej výkon 250W a smáčknul jsem Start 3x, což je 90 sekund. Pak začalo utíkat něco na sporáku a tak jsem se na tom zasekl. Za tu minutu a půl na plnej výkon byly rohlíky na povrchu téměř zuhelnatělý.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Mikrovlny a mikrovlnná technika nad 1GHz“