Spín. zdroj Sino-American SP35-051215 (Nikon Coolscan V ED)

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PotPalo

#16 Příspěvek od PotPalo »

Na tom obrázku v odkaze má ten pin na IO podvihnutý a podložený kaptonovou páskou, teda ho má odpojený od pôvodnej cestičky. Máš to tiež tak? Z tej fotky to nieje poznať, ale kaptonovú pásku ti tam nevidím.
Tých 5V a 3,3V máš v poriadku?
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Thomeeque

#17 Příspěvek od Thomeeque »

"Máš to tiež tak?" - Jasně, že nemám!! No to jsem pako, a mě to bylo divné, ale ne dost, abych si to nastudoval pořádně. Co se té pásky týče, myslel jsem, že v ní má výřez pro tu jednu nožičku, aby se mu to lépe pájelo a měl to odizolované od sousedních nožiček. A teď i vidím, že u té jiné varianty píše, že se ta nožička má zvednout, já koukal jen na popis u mojí, tam to vyloženě řečeno neni. No bezva, noc je ještě mladá, jdu na druhý pokus :) Díky!

"Tých 5V a 3,3V máš v poriadku?" - Na +5V větvi jsem naměřil přesně 5V, na 3.3V jsem naměřil 3.2V, tak snad taky.

T.

EDIT: Tadááá 🥳 Ještě jednou díky, to opravdu potěšilo :) Dobrou, T.
Přílohy
new_hw.jpg
new_hw.jpg
Naposledy upravil(a) Thomeeque dne 03 lis 2025, 10:46, celkem upraveno 1 x.
Thomeeque

#18 Příspěvek od Thomeeque »

bu2520 píše:... Další věc kterou opakuji neustále, tester kondenzátorů ti múže ukázat vadný , ale nikdy mu nevěřím při ověřování, že je zdravý, nová bižuterie stojí pár korun tak není důvod tam vracet staré. ...
Máš nějakou oblíbenou/ověřenou značku, typ a prodejce vhodných elytů, prosím? Dík, T.
bu2520

#19 Příspěvek od bu2520 »

Takový standard, Panasonic, Elite, Rubycon atd . Hlavně je potřeba trochu uvažovat. Není to jen o výrobci, ale i o výrobní řadě. Něco se hodí pro normální usměrňovače a něco jiného pro spínané zdroje a zvlášť pro zatěžované obvody. Ani není tak důležitá uvedená teplota, jako třeba Ripple current. A vnitřní odpor.
Thomeeque

#20 Příspěvek od Thomeeque »

Proto se ptám i na typ :) Dík, T.
PotPalo

#21 Příspěvek od PotPalo »

Do spínaných zdrojov jedine low-ESR alebo low-imp.
Low imp znamená nízka impedancia (impedancia je odpor pri striedavom napätí), low ESR znamená nízky ekvivalentný sériový odpor (Equivalent Serial Resistor). Takže oboje znamená povedal by som to isté, a teda nízky odpor pri nabíjaní a vybíjaní.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

Panasonic FR, Nichicon PW.
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Behemot »

Tvl PWčko je řada stará asi 20 let :lol: To se objemovou hustotou energie ani životností na cokoli moderního absolutně nechytá. Tys kde zmrznul???

Obecně je dobrý vyjít z toho, co tam je (bylo), a měnit eventuelně až po úvaze. Řada starejch zdrojů má ai standardy i ve výstupní filtraci. Koukni dyžtak ke mě do seznamu.
rnbw

#24 Příspěvek od rnbw »

Nakupujem normalne v serioznom obchode. Na tvoje pochybne weby nie je nikto zvedavy.
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Behemot »

myslim že na tvoje trapný kydy zrovna tak
Mysteri

#26 Příspěvek od Mysteri »

Asi vás oboch naseriem, ale mne stále vychádza, že najspoľahlivejšie sú elyty, ktoré som vyletovával z vrakov ešte pred 20 rokmi.... 😁
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“