Dvousložkové "lepidlo"

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mtajovsky

Dvousložkové "lepidlo"

#1 Příspěvek od mtajovsky »

Konkrétně tenhle šmejd. Po dvou dnech je stále ve stavu "med".
Celeron

#2 Příspěvek od Celeron »

To je dobrej pětiminuťák. Jak jsi to dlouho míchal? Jo a má obsah obou tub trochu jinou barvu a hustotu? Jednou se mi totiž stalo, že v obou tubách byla stejná složka. :roll: Bylo na tom napsáno Rambo.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
martinkopp

#3 Příspěvek od martinkopp »

Mi to taky normálně funguje.
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Taky ho používám . Po roce a půl ta světlá trochu odestála , ale i s průhledným tvrdidlem to jde ,
starecd

#5 Příspěvek od starecd »

Já používám tyhle a není problém a navíc jsou odolné až 180°C. Občas jsou v lídlu za 80kč a za 2násobek u překupníků.
https://akce.najdislevu.cz/2862387-rexx ... pidlo.html
alj

#6 Příspěvek od alj »

Já ten čínský epoxid také používám a funguje mi dobře. Jsem s ním spokojen.
Devo70

#7 Příspěvek od Devo70 »

Tiež sa mi stalo s epoxidom. Síce to bol náš výrobok, po namiešaní a aplikácii neztuhol nikdy.
-ST-
PotPalo

#8 Příspěvek od PotPalo »

Keď je epoxid po dobe spotreby, tak má problém stuhnúť, niekedy ani za niekoľko dní nieje žiadna reakcia. Výrazne mu ale pomáha teplo. Stačí ho dať na radiátor a za pár hodín už slušne tuhne. Ale pozor, predtým sa ešte stane trochu viac tekutým, tak aby nestiekol kam nemá.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

Nedávno jsem našel zapomenutej skoro spotřebovanej dvousložkovej pětiminuťák Devcon v tubách. Prodával se tady nahodile za bolševika, tak rok 1988. Kupodivu stále fungoval, akorát tužidlo se muselo nahřát aby bylo tekutý. Dnešní produkce je tužidlo po 3-4 letech moučnatý a pak hodně rychle ztvrdne. Z čeho to ti kanadský parchanti tenkrát vyráběli, čert ví.
Jirka

PotPalo

#10 Příspěvek od PotPalo »

Pravda, kvalita išla do kopru. Strýc má dvojzložkový "tekutý kov" hysol už viac ako 10 rokov, a stále v poriadku. Ja som kúpil rovnaký pred pár rokmi, pár krát použil, a tvrdidlo sa premenilo na tuhú nepoužiteľnú hmotu, ktorá sa dá rýpať na prášok. Vysychať to začalo od toho gumeného piestu čo je v tej striekačke. Kedysi tuším boli klasické celoplastové striekačky. Kde je tá doba, keď 30 ročné dvojzložkové lepidlo bolo stále použiteľné.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Celeron

#11 Příspěvek od Celeron »

Devcon byl v menších "zubních pastách". Možná drží kvůli jejich neprůhlednosti a těsnosti. Vzpomínám, že souběžně měli ale jen snad dvakrát za celou dobu PU pěnu ve spreji, sekunďák Varibond a sadu lepidel Bison. To byly vzácnosti...
Jirka

rampage

#12 Příspěvek od rampage »

Za mňa americký JB-Weld, ten klasický. V správnom pomere a dobre rozmiešaný má farbu vždy tmavosivú, tzn. nie čiernu a ani nie svetlú, tak to slúži ako indikátor. Len dlho trvá, než chytí (niekoľko hodín) a vytvrdne (deň), inak som s tým problémy nezaznamenal.
S desaťminútovými epoxy a obzvlášť priesvitnými som nikdy nemal dobré skúsenosti. Adhézia null komma josef, prípadne boli furt lepavé. Striekačky sú rovnež naprd: nech je to buď v tube alebo pixli, ktorá sa dá tesne uzavrieť.
Dobrá príprava - zdrsnenie, odmastnenie a vytlačenie oboch zložiek v rovnakom pomere je vždy základ. Jak sa do toho dostane mastné, tak to nestvrdne ani na svatýho dyndy.
starecd

#13 Příspěvek od starecd »

Mám ty stříkačky zadělané v krabici a ani za 3roky žádný problém není namíchat.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“