Připojení kotle na Wi-Fi

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Kvicala_r

#31 Příspěvek od Kvicala_r »

Ještě mě napadá jedna věc jak se mnou vydrbává foťák - zkus mrknout na jakém kanále je wifi. Jestli nejsi někde mimo povolený region. Můj foťák nevidí sítě nad kanálem 11. Tady by pravděpodobně nenabídl kotel ale připojení k SSID vůbec...
hafca

#32 Příspěvek od hafca »

Signál je silný dost, routr je nastavený na max. Kotel je od něj cca 4m přes cihlovou příčku.
Kanál byl nastavený na AUTO, zkusil jsem č.6 a stejné, vrátil jsem to na AUTO. V okolí není podle WiFi Monitoru v tabletu vidět žádná další wifi. Je to na vsi a nejbližší dům s wifi je cca 100m. takže rušení se nekoná, tam je slabý i signál pro telefony.
Dík všem za rady, teď už je to na prodejci. Až to vyřeší dám vědět čím to bylo.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
HF_Tech

#33 Příspěvek od HF_Tech »

Je možné, že se ten ESP nesnáší s routerem. Mám podobný problém s "profi" výrobkem s ESP. Náhodně se odpojí od routeru nebo když se router restartuje a už se nepřipojí. Vždycky musím k tomu krámu dojít a odpojit ho z elektriky, pak se chytne a zase třeba půl roku jede bez problémů.
josef_novak

#34 Příspěvek od josef_novak »

Od prodejce bych žádný zázrak nečekal. Prohlásí, že to s většinou WiFi routerů funguje a nejspíš se pokusí připojit kotel na hotspot ke svému telefonu nebo 4G modemu. Jestli to pojede, tak jen doporučí vyzkoušet jiný WiFi router.
p32

#35 Příspěvek od p32 »

Dodává se to prý z Polska a hodně lidí na tento kotel nadává. Jestli mají pravdu, tak to neumím zhodnotit, ale výrobce je ze Srbska a tam na to mají docela rozsáhlou servisní síť.
Zajímavé je dost to, že v žádném manuálu není ani zmínka o tom, jak nastavit to wifi. Přitom to musí mít nastavení a volbu v tom menu na vlastním kotlu jak na tiskárně s wifi.
hafca

#36 Příspěvek od hafca »

V tom mauálu co dávají ke kotli je o wifi minimum. Jen jak jí zapnout a vypnout, jinak nic.
hafca

#37 Příspěvek od hafca »

Dnes ráno proběhla "konference" s výrobcem ze Srbska přes WhatSap. Wifi nerozběhali, že se na to musí podívat nějaký jejich IT servis. Kotel prý vidí a vidí i to, že je off-line. To mě docela překvapilo. Jen je mi divné, jak ho mohou vidět, když je off-line. Ale taky to může být chyba v překladu. A že to budou během několik dní řešit.
Povedlo se jim odhalit příčinu, proč po pár minutách spadl do chyby a zhasl. Byla špatně umístěná teplotní sonda. Byla výš než měla a nedostatečně k ní mohlo teplo.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“