PŘÍLOHY A JINÉ
Moderátor: Moderátoři
To myslíš, akože keby si to nemal na jednej fotke, tak ti to nikto neuverí?Thomeeque píše:fotky průběhů na osciloskopu jsem měl připravené tak, aby bylo vidět i to, kam přesně je osciloskop připojen, ale to by pak už byl samotný průběh nečitelný).
Takže ty na to čas, ani pohodu nemáš, ale plytvať časom, pohodou a prostriedkami druhých ti nevadi?Thomeeque píše:Musíš na to mít čas, pohodu, prostředky, know-how...
A zhruba v polovině této éry se ocitá limit 300kB na přílohu a maximálně 5 příloh na postJirkaZ píše:rnbw: +1
Nic ve zlém, ale jsme tu snad všichni technici a PC jsou tu s námi nějakých pouhých řekněme 40 let. Zřejmě to bylo málo...
samec píše:To myslíš, akože keby si to nemal na jednej fotke, tak ti to nikto neuverí?Thomeeque píše:fotky průběhů na osciloskopu jsem měl připravené tak, aby bylo vidět i to, kam přesně je osciloskop připojen, ale to by pak už byl samotný průběh nečitelný).
Zkus si nejdřív pořádně přečíst vše, co jsem napsal.samec píše:Takže ty na to čas, ani pohodu nemáš, ale plytvať časom, pohodou a prostriedkami druhých ti nevadi?Thomeeque píše:Musíš na to mít čas, pohodu, prostředky, know-how...
T.
Ano, musíš mít scanner a kvalitní předlohu. Případně to umět dobře nasvítit a vyfotit, aby byla fotka dostatečně homogenní (barvy, světlost, ostrost), což není úplně snadné (s běžným mobilem dost výzva). Často máš také schema již odkudsi stažené jako JPEG plný artefaktů a nehomogenit, který vyžehlit už opravdu není jednoduché (a není to něco, co by i dlouholetý uživatel počítače měl v malíku, pokud se tím vyloženě nezabývá), PDF může mít export obrázku zakázaný a musíš to fotit z obrazovky atd. T.starecd píše:Thomeeque: a to je ještě potřeba scaner mít, já na něj nemám místo, bo nemám kancelář.
Ona se dá upravit i fotka z mobilu včetně toho, že mobil s dostatečně dobrým foťákem má dneska po ruce SKORO každej, kdo není vysloveně zamrzlej v éře tlačítkovejch Nokií a Siemensů. Mobily mají navíc funkci "MAKRO" přímo integrovanou, lze jima fotit bez předsádky i tak mrňavý detaily, jako popisky SMD součástek. A bitová redukce fotek - sorry hop jako, součástí každýho balíku "Oppice" od Malýho Měkkýho už doslova desítky let je i "píkčrmenežr" neboli soft, pomocí kterýho lze veeeelice snadno pomocí několika kliknutí hlodafcem fotky ořezávat, otáčet, redukovat nežádoucí zbarvení až úplně na čb variantu, filtrovat detaily a v neposlední řadě redukovat velikost právě pro zjednodušený zobrazení na webech nebo v mailech. Tvrdit "nemám na to prostředky" je sprostá vejmluva, ne omluva, protože v Libre Office se dá dělat něco hooodně podobnýho taky. A když nejhůř, dá se to zmenšit posláním sám sobě mailem, nebo pomocí on-line webovejch služeb, který sem nechci teď dávat, abych to takovejm lenivejm lemrám znovu neusnadnil. Kdo chce, ten si pomoc takovýho druhu určitě najde. Kdo nechce, ten bude akorát hledat důvody...starecd píše:Thomeeque: a to je ještě potřeba scaner mít, já na něj nemám místo, bo nemám kancelář.
A kutilmile - nelituju tě
Další vejmluvy. Jde použít tlačítko "PrtScr" (neboli "PRINT SCREEN = VYTISKNI OBRAZOVKU") a "Vložit obrázek" do "Malování" nebo otevřít dokument/stránku v Opeře a přímo vpravo od adresovýho řádku je funkce "Snímek obrazovky" respektive "Uložit stránku v pdf" = ikonka malinkatýho foťáčku. Firefox má funkci "Uložit kopii obrazovky". U dalších prohlížečů jsem to nehledal, vystačím si běžně s těmahle dvěma. A to mi je 56 = počítače jsem ve škole nikdy neměl, všecko s nima související se učím sám nebo poradou s někým, kdo umí víc.Thomeeque píše:Ano, musíš mít scanner a kvalitní předlohu. Případně to umět dobře nasvítit a vyfotit, aby byla fotka dostatečně homogenní (barvy, světlost, ostrost), což není úplně snadné (s běžným mobilem dost výzva). Často máš také schema již odkudsi stažené jako JPEG plný artefaktů a nehomogenit, který vyžehlit už opravdu není jednoduché (a není to něco, co by i dlouholetý uživatel počítače měl v malíku, pokud se tím vyloženě nezabývá), PDF může mít export obrázku zakázaný a musíš to fotit z obrazovky atd. T.starecd píše:Thomeeque: a to je ještě potřeba scaner mít, já na něj nemám místo, bo nemám kancelář.
Žabaři. Vytesat do skály a dotyčnýmu poslat pěší poselstvo, aby si to sám došel přečíst ...Hubert_79 píše:Poštou, taková moderna. Pěkně na pergamenu psáno husím brkem a posláno poslem koňmo.
A kutilmile - nelituju tě