Robotický vysavač jako špión
Moderátor: Moderátoři
Tedy jestliže mi apka na mobilu komunikuje přímo se sw kamery, jde o p2p spojení. Jak si to sw přebere je na něm.
Pokud je ovšem pro toto spojení potřebný nějaký účet na serveru výrobce, přes který toto spojení funguje, pak už bych byl opatrný - já osobně bych do toho nešel vůbec.
Jeden kolega už takhle našel svou nelegální kopii na Temu.
- josef_novak
Jinak to je zoufalství, když se autobus plný čínských soudruhů dostaví na vysavačem zaslané GPS souřadnice, aby se mohli hromadně připojit k wifi pomocí uniknutého hesla. Dosáhnou vnitřního zadostučinění a majiteli darují už přednastavenou wifi kameru, aby o něm měli vzdáleně větší přehled.
Taky tím trpím, když příkladně u Samsungu vědí, kolikrát se u nás denně otevřou dveře od ledničky.
- pocitujlasku
Každá IoT věc, i ta lednice, pokud nad ní převezmu řízení, tak ji můžu použít pro kyberútok. Klidně i na soukromý, nebo služební ntb. Pomalu prolezu všude. Ovládnu sluneční elektrárny, tam mi stačí je vypnout a za minutu zapnout. Síť se zhroutí. Kamery doma a na veřejnosti mi poslouží jako monitoring volných cest postupu záškodníků. Můžu vyřadit operační střediska bezpečnostních složek. Shodím počítače v nemocnicích. Atd. atd. atd.
Docela mě zaráží, že každý člověk pochopí, že pokud má zbraň, tak ji musí mít zajištěnu proti zneužití, ale když má to stejné udělat s počítačem, tak si z toho dělá srandu.
Jak můžete vědět, že kromě plánu bytu odeslaného přes inetrnet kamsi do čajny, nejsou na serveru vaše hesla do wifi (to na 100% budou), uživatelské heslo k počítači, pin v telefonu, heslo do routeru a další? A zařízení ve vaší síti jen v klidu čekaj, až jim dá nějakej zkutr (zkurwenej trpaslík) povel?
Smutné na tom je to, že byste měli být odborníci. Tfuj. To bych blil.
Ve skutečnosti je to tady stejně už jen jeden velkej Matrix a všechno už dávno patří čínským robotům, o kterých nemáme ani páru. Takže už dávno o nic nejde jen o ty naše prahbídné existence v nějakým totálně virtuálním světe, který možná ve skutečnosti ani nikdy reálný nebyl.
- pocitujlasku
To, že si nedokážete představit útok ze svého ovládnutého zařízení je vaše věc.
A jestli si někdo myslí, že někomu jde o plánek jeho bytu, či fotky z dovolené, tak se opravdu plete. Jde o to vyzkoušet průnik, prozkoumat data, projít zařízení připojená do sítě, dostat se, kam to jen jde, Např. do zaměstnání atd.
A jen tak na okraj - 24.2.2022 ráno před útokem přestaly fungovat satelity nejmenované firmy s datovým připojením. Proč asi? Jak dlouho tam ten program čekal na příkaz? A jak se tam přes všechny ty hashe dostal? Trvalo jim skoro tři měsíce, než to dali dohromady...
Děravé je všechno. I v tom Linuxu každý používá děravé prohlížeče s hromadou děravých doplňků, děravé přehrávače, děravé kancelářské aplikace atd.
Tady je seznam zranitelností neprůstřelného Linuxu https://www.cvedetails.com/vulnerabilit ... Linux.html
Ty jsi zaplacený za to, abys šířil strach?JirkaZ píše:Nebo je zaplacený, můžeme si vybrat, rozpoznat to je ovšem obtížné.
Nic netrvá věčně. Původní Matrix je zastaralý a do budoucna už nemusí ani existovat.DukeNuke píše:To ovšem, milý kolego, úplně ignoruješ samou podstatu matrixu.
1. nemůžou nás vypnout, protože jsme zdrojem energie.
2. nemůžou nás vypnout všechny, protože existuje ráj.
1. Roboti si dříve či později jistě najdou daleko lepší zdroj energie a my jim pak budeme jen na obtíž. Vypnout nás pak pro ně bude tou nejlepší volbou (budoucí ideální zakončení celé Matrix série).
2. Ráj buď zruší společně s námi a nebo si ho nechají jen pro sebe.
To že trpím stihomamem ještě neznamená, že mě nesledujou.