Máš pravdu, i já jsem mtajovskemu poděkoval, ale někde to zmizelo, vidím tu jen ten druhý příspěvek. Ale měl jsem otevřených víc karet (likvidoval jsem spamy v profilech), takže nejspíš moje blbost, vypadá to, že jsem si zavřel kartu před odesláním, nebo příspěvek rovnou vyhodil.OK2STO píše:Vážení diskutující, místo toho, abyste autorovi byli vděční, že něco takového vytvořil, tak jste nespokojeni...
Tak to zopakuji: mtajovsky, díky za tu práci, taky bych ale dal přednost uložení v SVG a třeba i v bitmapovém formátu.
A pro rnbw: nerozumím tomu, proč stupnici určenou do jednoho konkrétního měřidla, zvětšovat či zmenšovat (to vlastně přehlédl i Jirka_Z). Konečně - Samec to tu už napsal taky.
Samozřejmě, když si stupnici pro MP120 v 300 dpi pětkrát zvětšíš na monitoru, už jsou ty zuby vidět, při desetinásobném zvětšení už to ruší. Ale to by pak ta stupnice potřebovala měřidlo MP1200, tedy metr dvacet na metr dvacet. Ve skutečnosti zabírá jen setinu této plochy, na které to neuvidíš.
Vytiskni to ve skutečné velikosti a dobře si to prohlédni.
Dokonce i těch 300 dpi v tisku úplně stačí pro MP120 vždycky, pro MP80 určitě taky, protože tam si ji nezvětšíš, jako na monitoru. Jak už bude stupnice nalepená za ručičkou, neuvidíš zubatinu 300 dpi ani lupou. A v 600 dpi? To už ji musíš hodně zvětšit, aby to nějak rušilo, či mělo vliv na čtení hodnoty.
Nakonec rozměry stupnice pro MP80 (to jako příklad) jsme tu už měli změřené.
A do přílohy dávám její potisk v 600 dpi.