Výměna 1 ks aku ve vysavači

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
padik

Výměna 1 ks aku ve vysavači

#1 Příspěvek od padik »

Ahoj. Neřeším to úplně zásadně, jen mne zajímá váš názor.
10 ks článků po 1300 mAh. Jeden článek až obracel polaritu, tak jsem ho nahradil 2300 mAh. Tušil jsem, že to nebude košer a praxe to ukazuje. Inteligentní nabíjení nedovolí těm 9ti se plně nabít. (ale celkem to vysává-má to kartáč). Napadá mne v rychlosti :Paralelně na nový článek dát stálý vybíjecí odpor. Pozn: Vysavače máme stenné dva, takže tento skončí na ND. A koupí se tyčový do sítě.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Musis vymenit vsetky clanky za nove, aby mali rovnake parametre.
misocko

#3 Příspěvek od misocko »

Ma to balancer?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

To budou NiMH články, ty balancér nemívají. Jedině vyměnit vše, jak píše rnbw.
samec

#5 Příspěvek od samec »

padik píše:... 10 ks článků po 1300 mAh. Jeden článek až obracel polaritu, tak jsem ho nahradil 2300 mAh. ... Inteligentní nabíjení nedovolí těm 9ti se plně nabít. ... Napadá mne v rychlosti :Paralelně na nový článek dát stálý vybíjecí odpor. ...
To by malo byť práve že naopak, že tých 9 už bude plne nabytých, keď ten jeden bude nabitý z polovice. Ak to nefunguje, teda funguje, ako popisuješ, tak buď ten jeden 2300mAh nemá skutočne deklarovanú kapacitu, alebo sú aj tie zvyšné články načaté, minimálne niektorý z nich vykazuje veľký vnútorný odpor. Chybná môže byť aj inteligentná nabíjačka. Ak je rovnako stará, ako tie články, tak v nej môžu byť vyschnuté elektrolytické kondenzátory a teda už nepracuje správne.
Naposledy upravil(a) samec dne 14 lis 2025, 12:30, celkem upraveno 1 x.
Zaky

#6 Příspěvek od Zaky »

Pokud to má NiMH články, tak jedině vyhodit. Akuspotřebiče s lionkami se používat dají, protože lion má malé samovybíjení, NiMH je v tomhle hrůza, jak se věc moc často nepoužívá, vždy, když se vezne do ruky, je vybitá.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
p32

#7 Příspěvek od p32 »

Ano, a proto je používají u Hybrid aut. :lol:
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Nie je NiMH ako NiMH. Po 4 rokoch lezania som skusil zapnut vrak vysavaca Bosch s NiMH clankami a fungoval.
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

3 roky v šuplíku zapomenutý bílý Eneloopy měly při dobíjení modelářskou procesorovkou cca 60% náboje. Ale třeba AA Tronic, ty jdou pod 0,8V už za 3-4 měsíce.
Víš co je rnbw zajímavý. Ty dobíjecí NiMH 9V 6F22 baterky, co sis tu kdysi stěžoval, že je otec musel po pár cyklech vyhodit mám stále ve Goldstar multimetru, Leica dálkoměru a Raytec pyrometru. Nabíjím je tak 2 x za rok. Jak je to dlouho, co sis na ně stěžoval?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
teufel

#10 Příspěvek od teufel »

Měnil jsem NiMH akumulátory ve vysavači Electrolux, použil jsem bílé Eneloopy "for industrial use", na které jsem nabodoval pásky. Fungují dobře
PCmaniac99

#11 Příspěvek od PCmaniac99 »

Já sehnal baterii do ručního vysavače eta na battexu.
padik

#12 Příspěvek od padik »

Tak aku je všude dost, jasně že vyměnit všechny. Už to nějak doklepe takto. 2x mimo téma: 1. Nakonec asi koupíme babičce robotický Concept VR3300 2v1,kde není potřeba chytrý telefon. 2. Koupil jsem si do měřáku (v TEDI) bat 9V, 2 ks za 30 Kč. 8O . Copak je to asi za výrobek...
Celeron

#13 Příspěvek od Celeron »

Hlavně si nekupuj devítivoltovky Sencor. To je šmejd k pohledání. V hodně málo používaným multimetru odešla za 3 měsíce, tedy víceméně samovybíjením, jiný vydržely 2 roky.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“