Výměna 1 ks aku ve vysavači
Moderátor: Moderátoři
Výměna 1 ks aku ve vysavači
10 ks článků po 1300 mAh. Jeden článek až obracel polaritu, tak jsem ho nahradil 2300 mAh. Tušil jsem, že to nebude košer a praxe to ukazuje. Inteligentní nabíjení nedovolí těm 9ti se plně nabít. (ale celkem to vysává-má to kartáč). Napadá mne v rychlosti :Paralelně na nový článek dát stálý vybíjecí odpor. Pozn: Vysavače máme stenné dva, takže tento skončí na ND. A koupí se tyčový do sítě.
To by malo byť práve že naopak, že tých 9 už bude plne nabytých, keď ten jeden bude nabitý z polovice. Ak to nefunguje, teda funguje, ako popisuješ, tak buď ten jeden 2300mAh nemá skutočne deklarovanú kapacitu, alebo sú aj tie zvyšné články načaté, minimálne niektorý z nich vykazuje veľký vnútorný odpor. Chybná môže byť aj inteligentná nabíjačka. Ak je rovnako stará, ako tie články, tak v nej môžu byť vyschnuté elektrolytické kondenzátory a teda už nepracuje správne.padik píše:... 10 ks článků po 1300 mAh. Jeden článek až obracel polaritu, tak jsem ho nahradil 2300 mAh. ... Inteligentní nabíjení nedovolí těm 9ti se plně nabít. ... Napadá mne v rychlosti :Paralelně na nový článek dát stálý vybíjecí odpor. ...
Víš co je rnbw zajímavý. Ty dobíjecí NiMH 9V 6F22 baterky, co sis tu kdysi stěžoval, že je otec musel po pár cyklech vyhodit mám stále ve Goldstar multimetru, Leica dálkoměru a Raytec pyrometru. Nabíjím je tak 2 x za rok. Jak je to dlouho, co sis na ně stěžoval?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- PCmaniac99