Překvápko při revizi
Moderátor: Moderátoři
Říká Vám něco stejnosměrná, efektivní a špičková hodnota? Izolace kůže, vodivost tkání a definice prostředí?
Podle toho jak se tady někteří prezentujou, tak mě přijde že spíš věří na osud a andělíčky než na fyzikální podstatu.
A někteří věří víc na umělou inteligenci, než na vlastní.
Střídavinu snadněji rozeznáš včas, než se jí chytíš. Protože, když místo ucuknutí se toho chytíš, při nějakých 50 - 100 mA se už nepustíš (a běhají mezi námi takoví, kteří se nepustí už 25 mA).Kremik píše:O jakém DC proudu a napětí se vlastně bavíme? AI to moc nepotvrzuje...
Stejnosměrného se pustíš i při více, než 100 mA, proto jsou povolená dotyková DC napětí vyšší. ani popáleniny mít ještě nemusíš, nicméně k elektrolytickému rozkladu už mezitím dochází, jen ti to hned nedochází.
A pak ještě taky existuje oblast střídaviny, která ač jí poteče poměrně značnej výkon, tak má málo šancí ublížit - teď mám na mysli vf a skin-efekt. Náboj byť značnýho napětí, ale vysoký frekvence "běží" po povrchu kůže a krom štiplavýho efektu nedělá nic, spáleniny způsobuje až když má mnohokrát vyšší výkon, než nižší frekvence ...Hill píše:...
A kutilmile - nelituju tě
Někdo třeba celej život někde ve fabrice mění 50 let žárovky a pojistky.
Setkal jsem se třeba i se starým revizákem u kerýho sem nechápal, jak se moh se svým přístupem a znalostma dožít důchodu. Ještě bych to pochopil, kdyby jen seděl u stolu, ale on neměl v pořádku na první pohled ani ty papíry...
Pak znám zase pár mladejch v metrologii a zkušebnách VN, který věděj.
Tyhle věkový předsudky mě dycky vykouzlí úsměv na rtech.