Horkovzdušnej friťák
Moderátor: Moderátoři
Horkovzdušnej friťák
Jaký jsou zkušenosti s horkovzduchama? Má to smysl pořizovat když mám starou dobrou Remosku?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- josef_novak
Např. dám křídla, po deseti minutách přidám brambory a po cca 30-35 minutách je hotovo.
No pak si na něj zvykla, koupila z pečícího papíru takový misky,aby nebyla celá nádoba zasviněná. Děláme v tom hlavně ryby, nějaký masový plátky, grilovanou zeleninu ale třeba i smažák (ten obaluje v lupínkách), hranolky moc nejíme. Dvě porce se v tom udělají v pohodě.
Volejový Bravo vytahuju jen v létě na smaženej květák, jinak je umytej a schovanej v komoře.
Shrnutí: dokázal bych žít i bez HF , ale když už je doma, tak využití má.
- pocitujlasku
Hlavní pozor dej na dotykový ovládání, který mají dneska už skoro všechny. Vypařující voda začne sama mačkat lačítka, a to bys tu troubu pak radši prohodil zavřenym oknem. Konkrétně třebas Philco. Tam to fakt nefunguje. Je potřeba vyzkoušet, jestli neblbnou i jiný trouby a kdyžtak vrátit. Koupil jsem nedávno Rohnson, a má jen kroutítko na teplotu a na čas. Vše mechanika. Spokojenost.
Dík za info.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- martinkopp
Pokud máš rád klasické hranolky, spokojený nebudeš (vyzkoušej si je v troubě). Kup si takovou tu celoplechovou co se dá vyndat spirála s elektronikou a zbytek může do myčky. Tam nic žloutnout nebude.
Hned jsem zavrhnul plastové varianty, mám Philco se skleněnou nádobou.
Vždy přidám malou lžičku oleje na dno, aby se maso tolik nevysušilo.
Čištění je v pohodě, vyjma kovové mřížky na dně, ale když se nechá odmočit, tak to jde.
Moja ženská do toho taky koupila ty mističky z pečícího papíru, ale já ani nevím, kde jsou, takže je používá jen ona
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Nevím. Mám dvě kolečka vedle sebe, normálně s nima točim, akorát čas nejde zkrátit, jako u některých mechanických minutek. Prostě doleva s nim neotočim.Celeron píše: Jak to funguje? Nemusí být horkovzduška pod napětím aby se s tím dalo kroutit?
Dík za info.
Jsou mechanický i s dotykáčem, normálně jde s těma mechanickejma točit i s časem doleva, pak to na nule cinkne jako ti cinkne hloupá mikrovlnka jen se dvouma knoflíkama. Ta co máme doma je s dotykáčem a za ten rok, co ji máme nebyl problém. Jen jsem ženě koupil takovej rozprašovač skleněnej na olej, aby to maso nebo hranole trošku špricla. A ta mřížka na dně musí být vyndávací, jen na 4-řech silikonovejch podložkách na nožičkách, aby neležela na dně. V podstatě s údržbou není problém.
- martinkopp
Pokud je olej dobře rozpálen , tak ho potravina nestačí absorbovat protože se zatáhne. Problém klasického friťáku vidím v tom že se do něj dá příliš velký objem potravin a olej schladne , čili nesprávné používání, včetně údržby.
- pocitujlasku
ja som si kupil taky rozprasovac na olej (nieco ako sprej), staci mi par krat strieknut na maso, a nie je vysusene. Podobne aj napr. mrazene hranolky. Par krat postriekam a su potom take velmi jemne chrumkave. Pouzivam to aj na panvicu, aby som nerobil uplne nasucho, ale zaroven aby som tam zbytocne nelial kopu oleja. Nic sa nepripali a nie je to nasiaknute olejom.Michal22 píše:Vždy přidám malou lžičku oleje na dno, aby se maso tolik nevysušilo.
- martinkopp
Osobně tam ale dělám jen hranolky, topinky, vyjímečně smažený sýr. Nikdy jsem nepřišel na chuť věcem typu naplácat na maso mouku, staré pečivo a nevím co ještě a pak ho trápit v oleji, takže je možné že tam je spotřeba větší, nevím. Jediné co snad z masa dělám jsou rybičky grundle, ale potom je olej stejně na vyhození protože smrdí rybinou a i když propagátoři zdravé výživy jsou schopni ledasčeho, nedokážu si představit jak někdo tohle dělá v horkovzdužné troubě jakékoliv velikosti nebo názvu
Maso hodím na gril nebo grilovaci desku, tam se stejně žádný olej neudrží a klasickou pečínku si zamastí každý sám podle vkusu. Ta se táhne v troubě, nikdy ne ve friťáku, teda aspoň doufám že to tak nikdo nedělá