Nečetl jsem tu diskusi celou, jen první stránku, ale úplně první s tím měl přece průšvih Amazon s jejich FireTV, tam šlo o to samé, že jejich přístroj neměl vypínač (což mimochodem odporuje českým předpisům o elektrozařízeních) a ve standby odesílal zvukl a obraz kamery, probíralo se to tehdy na Rootu. LG s tím taky nemá průšvih poprvé, tehdy to dokonce vytrasoval nějaký uživatel pomocí Wiresharku včetně adres serverů a charakteru odesílaných dat (tehdy to zveřejnil Chip), a že vám to už od dob Broadwellu dělají počítače (od té doby, co mají zvukovku s DSP integrovanou v procesoru, a byla na tom mimochodem založená i celá jedna kauza v amerických volbách, teď nevím přesně jestli Bush - Clintonová, nebo někde okolo předtím nebo potom), tomu se nedivíte? Řešit tu jestli mám firmware takový nebo makový a jestli není bloatlý je z cesty, je to na úrovni HW, a shodou okolností jsem tu dva dny zpátky
postoval příspěvek na stejné téma.
Když to vadí (což by mělo), vlastní ON-OFF tlačítko s relátkem na zásuvku, vlastní ON-OFF tlačítko na kabel na ethernet, a nenechávat tomu žádné připojení ani napájení. Kdo by argumentoval počtem šmíráků, např. mobil, Kubáč (měl svého času na tohle téma pěkný článek). Skoro každý ajťák dnes chodí s NTB s přelepenou kamerou (a nikdo se tomu ani moc nediví). Další cesty jsou starší hardware, open hardware, vlastní hardware , a open software/vlastní software. A jít občas na procházku.