Aku vysavače Makita DCL184Z a jiné - zkušenosti?

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
eleferner

Aku vysavače Makita DCL184Z a jiné - zkušenosti?

#1 Příspěvek od eleferner »

Divam se po nejakem aku vysavaci pro obcasne sbirani pavouku u stropu, vysavani bordelu ze skvir okolo trubek a obecne manipulaci ve stisnenych a tezko dostupnych mistech. A protoze uz mam nejake aku naradi Makita, tak mne napadlo, ze vysavac od nich by mohl byt lepsi, nez nahodny cinsky srot z Alzy. Padl mi do oka model DCL184Z, protoze je maly, lehky a ma koncovky, ktere potrebuji. Je to tento:

https://www.makita-eshop.cz/aku-vysavac ... l184z-solo

Jenze... ma jen 30 W. Nemate ho nahodou nekdo? Jak jste s nim spokojeni?

Pripadne co jejich tycove vysavace? Ty uz maji okolo 100 W, ale nemaji nejake jine nevyhody? Nevygrajda se rychle mechanizmus pro nasazovani trubice a koncovek, jak na nekterych jinych vysavacich?

https://www.makita-eshop.cz/aku-vysavac ... 285fz-solo

Diky.
jenicek

#2 Příspěvek od jenicek »

Mám ten tyčovej z druhýho odkazu a na doplňkový vysávání auta, bordelu na ponku nebo při vrtání pár děr je to naprosto v pohodě. Jinak to samozřejmě není náhrada plnohodnotnýho vysavače do zásuvky.
eleferner

#3 Příspěvek od eleferner »

Zkousel jsi nekdy rozdil mezi papirovymi, latkovymi a "high performance" sacky, ktere k nemu nabizeji? Ktere zadrzi vice prachu? Je pred motorem jeste nejaky dodatecny (HEPA) filtr?
jenicek

#4 Příspěvek od jenicek »

Mam tam vyklepávací pytlik co k tomu byl, nic jinýho jsem nezkoušel. Před motorem je filtr jakože podobnej molitanu, možná jakože HEPA, ale nečekej, že při výkonu pár watů to protáhne skutečnej HEPA filtr jako u dospělýho vysavače. Na vysávání nějakýho jemnýho prachu to fakt nebude, to bude za chvíli ucpaný vzhledem k malýmu výkonu a malý ploše pytlíku a filtrů, tak asi jako každej malej vysavač. Je to určený na doplňkový vysávání, tak abys nebyl smutnej, když bys s tím chtěl nahradit průmyslovej stavební vysavač :lol:
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“