Oddělovací trafo 3
Moderátor: Moderátoři
To oddělovací trafo si nech zkontrolovat ODBORNÍKEM a ani tak prostě sám nedělej na ničem, v čem běhá víc jak těch 24voltů - PRO TVOU VLASTNÍ BEZPEČNOST!!!!!
A kutilmile - nelituju tě
Většinou všechno dělám s pomocí někoho, alespoň přes internet, tak ten merkur nebo šilelis zase vypnutý rozdělaný mít můžu ne? když tam akorát měním ty kondenzátory a nespojím nic blbě. Taky ještě běžně do zásuvky zapojuju světla (samozřejmě vždycky se ujistím jestli to je vypnuté i zkoušečkou, dotáhnu pevně). U Té Color424 bych to asi ani sám radši nerozebíral no.EKKAR píše:TAK PROSÍM TĚ, VĚCI SOUVISEJÍCÍ JAKKOLIV S NAPĚTÍM VYŠŠÍM JAK 24V ZATÍM NEDĚLEJ SÁM, ALE POD DOZOREM ČLOVĚKA S ELEKTROVZDĚLÁNÍM, KTEREJ TĚ POHLÍDÁ, ABYS NEDEJ PÁMBU NEUBLÍŽIL SOBĚ NEBO JINÝM.
Neříkám NEZAJÍMEJ SE O ELEKTRO!
JO, zabejvej se tím a uč se - ale buď přitom VOPATRNEJ a nikdy dokud to nebudeš opravdu umět, se tím nezabejvej sám bez dozoru člověka, kterej ty znalosti má.
A kutilmile - nelituju tě
No v podstatě když jsem se snažil něco naučit sám zkončilo to tím že jsem nedokázal spočítat pararelní odpory, já v podstatě skoro ani někdy nechápu co počítáme v matematice. Co nevím jak dělat radši dělat nezkouším, myslím že tou výměnou kondenzátorů v šilelisu ale zase snad nemůžu nic zkazit (když tam teda dám správné hodnoty), a ten šroubek přišroubovat na vypínači taky zvládnu, nic víc v podstatě s vysokým napětím nedělámEKKAR píše:A tohle všechno a k tomu asi tak miliónkrát tolik dalšího se nejdřív musíš naučit znát a uplatňovat při práci. Dokud nebudeš mít určitej soubor vědomostí, budeš jen vopičák NĚJAK poskakující kolem něčeho, co je od určitýho napětí schopný tebe i kohokoliv ve tvým okolí okamžitě zabít nebo minimálně poškodit zdraví dotyčný osoby.