Malá bateriová prořezávací řetězka
Moderátor: Moderátoři
https://kutilska.poradna.net/questions/ ... -jaky-olej
snad jsem našel radu, ještě se poptám v qelbu, jestli se na to neprodává nějaký speciální olej, v balení je taková malá lahvička něco jako se dávalo k holicím strojkům BRAUN.
Nedávno jsem byl na zahrádkářské brigádě, paní tam prořezávala nějaké křoví, měla na to aku pilku, každou chvíli se jí to zaseklo, došel jsem si pro své nůžky a šlo mi to rychleji. Takové podobné, kupované snad ještě před plyšákem.

Kdyby to aspoň mělo dvě rychlosti. 1. řezací, 2. mazací, to by pak snad ještě šlo. Ale to asi žádná taková pilka nemá.
Jestli zejtra nebude lejt či padat ta bílá sr ačka, tak jí testnu.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
https://www.aliexpress.com/item/1005009706443383.html?
Koupil jse ji a byl jsem mile překvapen. Je to sice taková hračka, ale nyní ve slevě za 440 Kč to má 2 lišty a 2 řetězy , 2 akumulátory o jejihž kapacitě si iluze nedělám, ale fungují a nabíječku. No nekup to. Alumulátory jsou kompaktibilní s nářadím My project co prodávali v Kauflandu.
A to ještě, když zjistíš, jak to vyrábí ten výkon 460 W z baterie 20V /4 Ah. To bude dobrej brouk. To, co odkazuje ALJ, tak mám asi 6 let. Baterky postačují, ale musí se střídat. 4 Ah by určitě byly lepší, ale co by kdo chtěl za těch 6-7 stovek, co to stálo. Plně to postačuje a uřezal jsem s tím i strom o průměru 25 cm s tím, že jsem musel řezat z více stran. Nevýhoda těchto (všech) pilek je, že se ten motorek špatně chladí a musí se čekat než trochu vychladne, ale to tam píšou, že to není v kuse na režim 24/7. Jo a mazat tam není co.Kremik píše:Aha... Tak teď jste mi nasadili brouka do hlavy...
I když, kdo ví jak dlouho to vydrží, za takovou cenu. Ale hlodá mě to
Kdysi jsem si koupil tenhle kuželovej ale s tím to asi nepůjde ideál. Pak ještě jsou sady diamanťáků, jen nevím, jestli ten kulatej vlevo je dost malej průměr. Pak ještě existují diamantový cigárka s hřídelkou 3,15 mm do Dremel minibrusky. Ale jsem používal na něco jinýho a žádná výdrž, přehřejvají se a diamant se za chvíli vydrolí z pojiva.
Je s tím tak jednoduchá a přesná práce, že se jen mohu divit těm, co obhajují ten pilník na řetězy. Ten má smysl jen na dobrušování při práci v lese apod., kde se k té brusce nedostane.