FRB a SUR

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

Já to číslování FRB moc neřeším a SUR se vyhejbám pokud to jde. Prázdný tělíska 30 a 62 pinů a pytlík dutinek a pinů a zachvíli mám konektor kterej potřebuju. Stejně většinou nejsou plně obsazený. Že je někdy číslování na tělísku zrcadlový mě nevadí. (tělísko samec - samice jsou zrcadlově číslovaný).
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
samec

#17 Příspěvek od samec »

Akým spôsobom sa zaisťovali FRB konektory v PMD 85 proti nechcenému vytrhnutiu? :?: 8O

Krytka FRB - 3D model:
Přílohy
FRB-STL.zip
http://www.krupkaj.cz/sblog/article_detail.php?itmid=9000024
3D díly pro PMD85 - Krytky na FRB konektory
(83.82 KiB) Staženo 81 x
sr71

#18 Příspěvek od sr71 »

Kolik se dá z FRB konektoru vytěžit zlata? Sledoval jsem jednu aukci od 1kč na aukru, kde se prodávalo 20ks, 62 pinových, zelených FRB samic a cena se vyšplhala na 1620kč 8O
samec

#19 Příspěvek od samec »

Prečo by si z FRB chcel ťažiť zlato? Tie konektory majú stále vyššiu hodnotu, než je hodnota zlata v nich obsiahnutého. A keďže náhrada neexistuje, ich cena len porastie.
sr71

#20 Příspěvek od sr71 »

Aha, myslel jsem že o ně je zájem kvůli zlatu. A k čemu se to tedy v dnešní době používá?
fredis

#21 Příspěvek od fredis »

sr71 píše:Kolik se dá z FRB konektoru vytěžit zlata? Sledoval jsem jednu aukci od 1kč na aukru, kde se prodávalo 20ks, 62 pinových, zelených FRB samic a cena se vyšplhala na 1620kč 8O
Asi to koupil nějakej magor co myslel, že na tom zbohatne.. :lol: :lol:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
Celeron

#22 Příspěvek od Celeron »

Dával jsem si do Gatemy udělat plošáky průměru cca 30 mm, 50 ks montáž na rozlámání, kde bylo 2/3 plochy zlacená měď. Požadavek byl větší tloušťka a tvrdost, protože to byl otočnej kontaktní kodér. Překvapil mě docela malej rozdíl mezi deskou jen s mědí a deskou se zlatem, jestli to bylo 5 kaček na kusu, tak to bylo moc. Jaká byla ta vrstva zlata, to už nevím, ale drží to, neloupe se, neproškrabuje. Za 250 kaček bych z toho zlato zpět dolovat nechtěl. :lol:
To toho za odpoledne na Otavě najdeš víc.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
sr71

#23 Příspěvek od sr71 »

fredis píše:
sr71 píše:Kolik se dá z FRB konektoru vytěžit zlata? Sledoval jsem jednu aukci od 1kč na aukru, kde se prodávalo 20ks, 62 pinových, zelených FRB samic a cena se vyšplhala na 1620kč 8O
Asi to koupil nějakej magor co myslel, že na tom zbohatne.. :lol: :lol:
No nevím, fakt by mě zajímalo proč jsou tyhle staré konektory (nejen FRB) tak ceněné. Pro zajímavost jsem dal na aukro od 1kč, toto z mých starých zásob, a vydražilo se to za 2215kč 8O
Přílohy
frb_1.jpeg
frb_1.jpeg
samec

#24 Příspěvek od samec »

Takže toto som mal dať radšej na aukro?

Nevadí, šlo na dobrú vec.
Yarda1

#25 Příspěvek od Yarda1 »

Co jsem měl zkušenost při vývoji průmyslové elektroniky, tehdy byl problém se získáváním komponent od zlých imperialistů - tedy spíš se získáváním deviz na jejich nákup. Pár součástek na vyzkoušení se dalo sehnat ale ne na zavádění do výroby. Tak se muselo vymýšlet jak je nahradit. Existovala spousta atypických věcí co vyráběl jen jeden náš výrobce (mnohdy hlavně pro sebe) a když skončil, další na náhradní díly nebyly.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“