Pracka Bosch Maxx 5 (WLX20460BY/16) - vymena lozisiek
Moderátor: Moderátoři
Pracka Bosch Maxx 5 (WLX20460BY/16) - vymena lozisiek
Vana je vraj z vyroby spojena skrutkami a plastovymi zapadkami. Tie zapadky sa maju ulomit a namiesto nich potom sluzia dalsie skrutky zo sady (vana ma na ne pripravene miesta).
Robil to tu uz niekto? Nejdu tie zapadky uvolnit bez ulomenia?
Videl som video, kde to clovek ulomil a pri skladani daval pod tesnenie este silikon - tomu by som sa chcel vyhnut. Na zalisovanie mal zavitovu tyc s velkymi podlozkami a maticami - to budem potrebovat tiez. Problem moze byt dostat povodne loziska von.
Budem menit aj tlmice - ked uz bude vana rozobrata, malo by to ist bez vrtania.
Pred rozobratim vyvarim pracku kyselinou citronovou, aby bolo menej cistenia.
Na stare loziska by to chcelo nejaky vytahovak. Vonkajsi stahovak mam, ale ten mi nepomoze.
Stahovak fungoval - bez neho by som loziska von nedostal. Chcelo to naozaj extremnu silu, aby sa pohli.
Zavitova tyc s podlozkami a maticami fungovala tiez. Zadne lozisko najprv protestovalo (islo nakrivo a zaseklo sa), ale pokracoval som v utahovani. Ked sa predne dostalo do konecnej polohy, tak sa narovnalo aj to zadne a voslo dovnutra.
Najvacsi problem bol nasadit vonkajsi stahovaci drot na manzetu bubna. Extremne silna pruzina ho znemoznovala natiahnut tak, aby sa dal nasadit. Nakoniec pomohlo az jej roztiahnutie kliestami.
Tlmice som vymenil (za neoriginalne) pri rozpolenej vani bez odvrtavania. Jeden povodny bol uplne v riti (chodil volne), druhy len oslabeny.
Pracka perie, nebucha, neskace, netecie. Bubon samotny sa toci nehlucne, ale s nasadenym remenom este pocut nejake pazvuky. Asi loziska motora - skusim potocit bez uhlikov (su zrele na vymenu).