Brýle pro noční řízení auta

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
krutor

Brýle pro noční řízení auta

#1 Příspěvek od krutor »

Zdravím.
Máte někdo zkušenosti s nějakými brýlemi pro noční řízení, které by eliminovali oslňování od protijedoucích aut (hlavně ty s LEDkovými světlomety)? Nemám žádnou oční vadu, tedy nedioptrické, jen s nějakou antireflexní vrstvou. Co jsem hledal, tak některé takové brýle mají skla zabarvená do žluta.
Díky.
mirku

#2 Příspěvek od mirku »

hledej polarizační brýle ... mají je i v šedé barvě skel ...
https://www.hotovebryle.cz/vit-samozaba ... -3-silver/
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Ono se řekne "nemám oční vadu", ale to není jen záležitost dioptrické korekce, tedy krátko- či dalekozrakost. I když jsem mírně krátkozraký (-0,5/-1 D), léta jsem si nemusel s nočním oslňováním dělat starosti.
Když už mě oslepovali téměř všichni protijedoucí, a nepomohlo mytí předního okna zevnitř, skončilo to operací šedého zákalu, tu krátkozrakost jsem si odstranit nenechal, na brýle na dálku a bez nich na blízko, jsem zvyklý.
Od té doby mám jen šedé polarizační klapky na brýle s UV filtrem na jasný slunečný den, protijedoucí v noci, ani když mají LEDky, mi nevadí.
Sandal

#4 Příspěvek od Sandal »

Mám zkušenost, a je to naprosto skvělý. Modrý xenony a ledky, vůbec neoslňují. Fakt to funguje na jedničku. Kupoval jsem je před několika lety, a nebylo na výběr z více než dvou výrobců brýlí, takže mi tak trochu neseděj. Třeba se už situace zlepšila.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
krutor

#5 Příspěvek od krutor »

Hill: Je mě 37 let, tak snad šedý zákal ještě nemám :).
Sandal: Jaký máš, polarizační, antireflexní, samozatmavovací, žlutý zabarvení...?
Sandal

#6 Příspěvek od Sandal »

Mám žlutý. Byly asi za 100kč.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Habesan »

krutor píše:Je mě 37 let, tak snad šedý zákal ještě nemám.
:) :)
Až ti to nezávisle na sobě potvrdí tři oční lékaři, tak možná.
Čočka (zdravého) dospělého člověka je na tom vždy o trochu hůř než čočka (zdravého) mladého člověka.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“