Myčka Bosch S9G1B
Moderátor: Moderátoři
Myčka Bosch S9G1B
myčka po standardně proběhlém mycím cyklu večer prázdná.
Ráno pod myčkou kaluž a komora plná vody - zjevně víc než normál a voda byla i v plastovém dně/vaně myčky (aquastop)
Po zapnutí se (téměř) vše odčerpalo, zbytek jsem vylil náklonem.
Odpojil jsem ze sítě, ALE ne od přívodu vody!
Ráno opět plná myčka a po zapnutí odčerpala...
? normálně pracuje pouze se zavřenými dvířky, ale to odčerpání tentokrát probíhalo i když byly otevřené.
Zatím jsem se ničím dál nezabýval, ale dotazy:
1/ pakliže by se cokoliv přihodilo, neměl by začít aquastop čerpat vodu při poruše i při vypnuté myčce a ne až jí zapnu. To by pak postrádalo význam...
2/ má tato myčka ještě jiný ovladací ventil, který by při poruše mohl propouštět pomalu, ale nekontrolovaně vodu, nebo to řeší jen ten aquastop ventil na konci hadice u uzávěru? (ten je teď zavřený)
3/ nějaká fantasticky jednoduchá rada než zavolám servis a rozbourám pro špatný přístup půl kuchyně?
Díky moc.
resp. co znamená "se nepředpokládá"?bu2520 píše:Závada Aquastopu, se nepředpokládá, tak ani nereaguje čerpadlo ve vypnutém stavu.
Závada aquastopu ano nebo ne?
Proč nereaguje čerpadlo ve vypnutém stavu? nedostává info z aquastopu?
Mohla by to vyřešit nová hadice s aquastopem?
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Po nějakém čase ale opět čerpadlo odčerpávalo vodu ale to už během mycího procesu. To už jsem musel myčku odkrytovat a zjistil jsem prasklou hadici na vypouštěcím čerpadle. Vyměněno celé čerpadlo i s tou hadičkou (nebylo možné sehnat samostatný díl s tou hadičkou). Zkouška a opět někde protékala voda. Šel jsem doslova místo po místu, vše rozebrané, vyčištěné. Ležel jsem vedle odkrytované myčky a během mycího procesu sledoval kde začne kapat voda. Zjistil jsem že při nižší teplotě je klid ale jakmile se teplota zvedla nad 50°C tak v jednom místě jímky začala téct voda. Takže vadný nebo posunutý okroužek to jak jsem myčku neustále převracel a kroutil s ní. Další objednávka, další kompletní odpojení všech hadic abych se dostal k samotné jímce. Dokonale vyčistil, vysušil a pro jistotu nanesl silikon, do něj vmáčkl okroužek, sešrouboval, nechal vytvrdit, pozapojoval vše a odzkoušel. Mimo průniku vody tam ještě byla závada v řídicí desce, studené spoje. Musím 3x zaklepat na dřevo, myčka jede už devátý měcíc bez poruchy.
Syn se snachou už ná chtěli koupit novou a tu ať zešrotuji, no já k této myčce mám nějaký citový vztah a pokud to jde tak se snažím věci opravit.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
V mém případě byla voda taktéž v té plastové jímce vespod kde je polystyrenový plovák který v případě zatopení ovládá mikrospínač a ten sepne ovládání vypouštěcího čerpadla i když je myčka vypnuta (né však odpojená od přívodu 230V).Lubos71 píše: Ráno pod myčkou kaluž a komora plná vody - zjevně víc než normál a voda byla i v plastovém dně/vaně myčky (aquastop)
Zřejmě to byla nějaká zaseklá nečistota v aquastop ventilu na konci hadice.
Vymyl jsem sítka, proklepal ve všech směrech, připojil, několikrát jen napustil - reset programu - vypustil.
Radši to samozřejmě sleduji, zatím (4 dny ) neprotekla ani kapka..
Nová kompletní hadice stojí skoro 3 tisíce a to už se mi do 15 let staré myčky opravdu nechce investovat. to radši koupím novou myčku.
Dík všem za rady.