Čím mazat přepínače po vyčištění kontaktů?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sima

#91 Příspěvek od sima »

Tak vodorovny posun je dvojity potenciometr krasne pristupny. Akorat nemam klic na dvojity knoflik - na spodni sirsi knoflik.
Zato prepinac vstupniho delice je v podstate nepristupny - jedine neco opatrne kapnout po sundani knofliku po osicce...
Na kanalu A mam navic zakousnuty potenciometr jemneho donastaveni vstupniho delice - to necham, stejne nepouzivam.

S tim, co tam kapnout, jsem opatrny, protoze to muze protect do potenciometru...
adakar

#92 Příspěvek od adakar »

Kapku Kontoxu po ihle? A pod. - prípadne podstrčiť pap. utierku, bezmála až dookola osky, zvrchu do vynechaného streknúť, dotočením obtrieť - atď atď.. Keď povolí tak podobne s olejom - a tešiť sa že to už zasa ide. Nemuselo to byť údržbovým mazaním - proste od výroby zatuhlo.. Ak to má byť 100 perc. profi, tak potom aj 100 perc. prístup k práci: kompletne rozobrať - a použiť lepšie mazivá ako výrobca - len ktoré sú na aspoň tých 50 rokov?? Na tak náročný prevod do tej poslednej ww by snáď mohol postačiť aj šijací - toľko toho aj s tým roztopeným bordelom snáď nie je, aby to zatieklo do dráhy a pod....
ondraN

#93 Příspěvek od ondraN »

Já používám MD sprej. Po aplikaci to nechám nějaký čas odležet, než to rozhýbávám. Když to nejde tak opakuji. Ještě se mi nestalo, že by to potřebovalo víc než tři cykly, a to byly ty přepínače totálně zatuhlé.
sima

#94 Příspěvek od sima »

Tak jsem vyzkoušel pár kapek IPA, potenciometr šel krásně rozhýbat. Po pár minutách jsem dal na osičku jednu kapku oleje na šicí stroje a zbraně... U přepínače kanálu B jsem udělal to samé, ale téměř se to nezlepšilo - chtělo by to přepínač vyndat a rozebrat...
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“