Prohlídka rentgenových snímků

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

Prohlídka rentgenových snímků

#1 Příspěvek od BOBOBO »

Zdravím přispívající . Nechal jsem si na rentgenu nahrát na CD obrázek vlastní páteře . Chtěl jsem se prohlédnout , ale nechce se to CD otevřít . Vyčetl jsem , že je to v programu JiveX DICOM CD Viewer . Jak se k němu dostanu a případně jak převést ve slušném rozlišení na jiný formát , děkuji .
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Nezkoušel . Chtěl jsem předtím nějakou ZKUŠENOST . Sonduju terén . Mám jen starý nevýkonný pc a by mi ZKUŠENOST mohla pomoci .
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

No vidíš , nwm zda koukám dobře , ale je tam W10 a 11 , engliš neumím , jen rusky , já mám sedmičky , takže nevím , zkoušel to někdo na nich ?
jardafiala

#5 Příspěvek od jardafiala »

Do win7 to v pohodě nainstaluješ a obrázky otevřeš, vyzkoušeno., Blbý je že je k tomu vše potřebné lidskou řečí, což třeba ruština není.
EDIT ferdislave nechal jsme se unést, jak slyším něco o té podivné zemi, tak se mi udělá zle... Trochu jsem to upravil, aby to nebylo bráno jako osobní útok, takže jsem to zevšeobecnil. Nicméně důležité snad pro tazatele bylo, že jsem nebyl líný, program do svých win7 nainstaloval a vyzkoušel.
Naposledy upravil(a) jardafiala dne 01 pro 2025, 14:51, celkem upraveno 3 x.
ferdislav

#6 Příspěvek od ferdislav »

jardo nech si ty provokace prosím, chceš bobovi poradit,nebo tu začít zbytečnou hádku? ...no

bobo,to zvládneš, angličtina je jednoduchý jazyk a překladač google pomůže
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

No nejde mi vybrat pole pro zoom . Teda nenašel jsem postup , zkoušel jsem dát zoom a měl jsem zato , že tímto ježdením po obrazu se bude místo zvětšení přesouvat . Asi to bude nejprve chtít označit místo a potom ho nechat zvětšit . Bohužel cestuju mezi doktory a oni si NECHTĚJÍ otvírat cdčka . Tak si to chci nechat vytisknout na papír . Ale byl jsem v copy HK a tam mne odeslali dopryč , že si program stahovat nebudou .
Celeron

#8 Příspěvek od Celeron »

Zkus se zeptat v nějaký malý nemocnici jestli ještě nemaj starej RTG s blikáním na film.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
krutor

#9 Příspěvek od krutor »

Správně by to mělo být tak, že s obrázky vyšetření by měl na CD být i program na prohlížení. Zkus tam, kde ti to dělali zavolat/napsat, zda by to nešlo poslat do mejlu i s programem.
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Mám snímek z moderní mašiny a v moderním programu . Nechci při návštěvě dalšího doktora zbytečně být znovu snímkován . Jde nejen o čas , chtěl jsem tím i ušetřit našemu zdravotnictví . Bohužel ti felčaři tady mne oddiagnostikují ode dveří . Starej , tlustej , odchod . Až jsem se s tím jedním musel pohádat , chtěl mi léčit něco jiného , než mne bolí . Hlavně VŠICHNI hned placené injekce . Doba v ordinaci do 5 minut max . Chci s tím jet do indiga a požádat je . Ale takhle je chci již v základu uvést znale o problému . Třeba mne překvapí a program používají .
rampage

#11 Příspěvek od rampage »

Treba počkať na popis výsledkov Dicomu radiologom, nie tam mirnix dirnix behať myšou a tlačiť výber ručne.
BOBOBO

#12 Příspěvek od BOBOBO »

On tam nejspíš je , ale když někdo nechce ...
Oni jsou felčaři spojeni s rtg centy a každý vyžaduje tu svou grupu . Tak mám různé snímky v jiných programech , dle centra .
rampage

#13 Příspěvek od rampage »

Z osobnej skúsenosti som to na CD s Dicom štúdiou nikdy nemal, vždy to bolo popísané neskôr a buď to prišlo mailom/konkrétnemu doktorovi ktorého si uviedol, alebo som si mal volať.
Zavolaj tomu, kto ti RTG robil, či už ho máš popísaný a ak ano, či je súčasťou CD alebo je to niekde inde.
BOBOBO

#14 Příspěvek od BOBOBO »

Jenže to je ono , radiolog napsal bez nálezu . A tak se ortoped sám díval na snímek . Dle mne tam taky nic nenašel . No a když půjdu tam , kde tento prg nemají , tak je to škoda . Právě snímek v tomto programu se dá upravovat . Chtěl jsem ho alespoň zvětšit a nechat vytisknout . Ten , který bude doktorem , uvidí alespoň náhled a bude se moct soustředit jen na podstatné .
BOBOBO

#15 Příspěvek od BOBOBO »

Popis nebude součástí snímku , cd-kopii mi udělali hned po rentgenu .
Odpovědět

Zpět na „Software“