Prohlídka rentgenových snímků

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#16 Příspěvek od BOBOBO »

Na cdčku je toto , takže bez .
Přílohy
RTG soubory na cd.jpg
RTG soubory na cd.jpg
Ivan_01

#17 Příspěvek od Ivan_01 »

zoom v DicomViewer : stlačíš a držíš koliesko myši a zároveň kolieskom zoomuješ. Alebo si to nastavíš v menu pomocou voľby Mouse Action.
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

Ale kde ? V té liště zoomu ? Umím tam nastavit zvětšení , ale to se projeví vždy v centru obrazu . Když točím na obraze , tak se mění jen jas .

Jak třeba zvětším jen spodní třetinu obrazu na celé okno ?

To potřebuju , zvětšit dolní a střední třetinu , vytisknout obé na A4 a slepit . U těchto dvou snímků páteře .
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od jezevec »

Bobo, honíš počet příspěvků??
Použij tlačítko upravit, nemusíš zasírat fórum příspěvky, když je můžeš dát do jednoho.
Ivan_01

#20 Příspěvek od Ivan_01 »

hocikde na obraze stlačíš pravé myšidlo a v položke Mouse action nastavíš voľbu Zoom. Potom sa ti miesto zmeny jasu bude meniť veľkosť. Či sa dá tlačiť priamo z programu som neskúšal, ale dá sa použiť printscreen a skicár a tak tlač
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

Mám zkušenost , že po opravení příspěvku se zruší odběratelům sledování . Ani tvůj příspěvek se mi neukázal . Kdybych vlákno neotevřel , tak o něm napříště vůbec nevím .
Hill
Administrátor

#22 Příspěvek od Hill »

Ale ten popis přece musí dostat doktor, co tě tam poslal, každý si nemusí umět přečíst samotný snímek.

Zkopíruj si soubor se snímkem, prohlížeč si normálně nainstaluješ i na sedmičky a můžeš se kochat.
p32

#23 Příspěvek od p32 »

BOBOBO píše:... Starej , tlustej , odchod . Až jsem se s tím jedním musel pohádat , chtěl mi léčit něco jiného , než mne bolí .
Asi budeš mít docela jiný problém než jen s páteří.
BOBOBO

#24 Příspěvek od BOBOBO »

Jardo Ty ale asi taky nečteš . Vždyť to píšu , že ho dostal . Doktoroj ortopedoj je asi 60 , v popisu je bez nálezu , ale on si to otevřel=snímek v systemu a stejně si ten snímek prohlédl sám . TAKÉ na něm nic nenašel . Obrázek si otevřu , ale potřebuji si ho zvětšit a po třetinách vytisknout . Abych mohl jít jinam a tam mohl položit na stůl reálné nynější snímky . Už nevím , jak to lépe popsat .
DedVseved

#25 Příspěvek od DedVseved »

Vědí doktoři vůbec, čím vším se přikrmuješ a kolik toho ročně vychlemtáš? Ty tvoje játra potom neprosvítí ani rentgen a co vyvádíš v deliriu s bolestivými následky, nevíš ani ty sám.
Hill
Administrátor

#26 Příspěvek od Hill »

BOBOBO píše:Jardo Ty ale asi taky nečteš . Vždyť to píšu , že ho dostal . Doktoroj ortopedoj je asi 60 , v popisu je ...
Ale jo, čtu, jenže, když jsem od toho musel odejít (a příspěvek zapomněl odeslat), ještě to tu nebylo, a nečekal jsem, že se vrátím až odpoledne. A pak jsem si nezkontroloval, kolik příspěvků mezi tím přišlo, a odeslal. Tak pardon.

A k těm prohlížečům: k CéTéčku taky přibalují vlastní prohlížeč, zatím fungoval od Vist až po desítky, můžeš se rozřezat na plátky hned ve třech osách. Ale snímky velkoplošného RTG se v něm otevřít nedaly. A to ještě šlo o CD, ze kterého šly soubory přečíst.
vrky

#27 Příspěvek od vrky »

Ten DICOM Viewer mám taky, dostal jsem ho k rentgenu plic před jedenácti lety. Třeba už je jiný program.
BOBOBO

#28 Příspěvek od BOBOBO »

Kdyby zde byl někdo , kdo popíše postup vytištění . Ostatní nesmysly opět probrány odspoda nahor a zpět .
Přílohy
dělení RTG snímku.jpg
dělení RTG snímku.jpg
xsc

#29 Příspěvek od xsc »

Tisk rentgenovýho snímku je většinou naprd, pokud nechceš hledat jen zlomeninu. Patologie se obvykle projevují jako jinak šedá skvrna v šedý hmotě, to tisk naprosto zabije.
masar

#30 Příspěvek od masar »

Tisk rozdělených částí obrazu bývá součástí GUI ovladače tiskárny. Jinak je možné použít různé programy, jako např. tento.
Tisku rentgenového snímku by měla předcházet jeho náležitá úprava (hlavně historiogram) v nějakém grafickém editoru.
:wink:
Naposledy upravil(a) masar dne 01 pro 2025, 22:19, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Software“