To záleží od veľa faktorov - typu kotla (atmosferický/kondenzačný), spôsobu vykurovania (radiátory/podlahovka), Prierezy trubiek, množstvo vody v otop. systéme, tepelné straty / spád...
Podľa konštrukcie/ z fotiek to vyzerá byť - klasika/ atmosférický kotol - čiže modulovaný výkon zrejme nemá... má len dva stavy "kúri/nekúri - tomu treba - podľa vlastností tepelného okruhu prispôsobiť otáčky na čerpadle (1,2,3) s ohľadom na tepelný spád stúpačka/spiatočka. No a samozrejme vyvážená / vyregulovaná sústava s termostatickými ventilmi a priestorovými termostatmi podľa tepelných strát v jednotlivých miestnostiach... a požiadavkách na teplo!..
Pre atm. kotol je dôležitá minimálna teplota cca 50° - aby nedochádzalo k roseniu v spalovacej komore - vtedy treba čerpadlu "ubrať" a maximálku (výstupnú teplotu) zase netreba preháňať aby nedochádzalo k zbytočnému "priehrievaniu" a častému vypínaniu/cyklovaniu kotla - vtedy treba čerpadlu pridať, alebo ubrať na regulátore teploty výstupnej vody... načo kúriť do radiátora 80° - keď pri danej tepelnej strate stačí napr. 50-60°.... Je to na dlhú debatu ...
Určite sa tu nájde mnoho návodov, ako to "efektívnejšie" ukočírovať - rád si počkám na názory iných...
Mám kondenzačný kotol s modulovaným výkonom asi 7 až 25kW - s podlahovkou cez 200m² bez jediného radiátora - vyregulovanom prietokmi len šupátkami bez termostatických fičurín a s jedným priestorovým termostatom v obývačke..
Pred 25 rokmi tých možností moc nebolo a keď tak za neskutočné peniaze... na 2+ medzipodlažie by som potreboval minimálne 25 000 SK len na termoventily aregister ... po jednej sezóne prevádzky som už mal "zhruba" nastavené prietoky v okruhoch na prijaťeľnú mieru tak. aby neboli zbytočne prekurované, podľa tepelných strát ... a keď je nás FúlHaus a treba pridať - tak otvorím "manuálne" šupátkom ďaľší okruh... a pohoda... odídu - zatvorím/ a len temperujem, aby "nezamrzlo" ...Chýba tomu ten automat-komfort...ale keby som ho bol kúpil pred 25 rokmi, už by asi potreboval niekoľkokrát UpGrade... tento systém ma určite prežije....