Motorový filtr (mikrofiltr) u vysavače
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Motorový filtr (mikrofiltr) u vysavače
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- Artaban001
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Jo a, nemám teď do něj sáčky, tak nevim jak to má vypadat; před motorem je takovej foch, tam příde právě zaháknout jenom ten sáček, nebo má motor eště před sebou mít nejakej jemnej filtr, co mi tam chybí?
Sáček je kartonovou "přírubou" nasunut od držáku u vstupu (díry v odlápěcím). V prostoru pro sáček je před turbínou v držáku nasunut obdélníkový molitanový filtr tloušťky cca 5mm, Funguje jako poslední záchrana, aby nevlítl do motoru bordel z protrženého papírového sáčku. Z toho důvodu doporučuju používat sáčky z netkané textilie a ne papírové.
Mimochodem, můj Vampyr je stále funkční bez jakéhokoliv servisu, nebo zásahu, pouze se mění pytlíky a použídá se jako hlavní vysavač v domácnosti. Už má přes 25 let.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
Dá se to nekde koupit hotový (vony to bývají často spíš filcy, jak molitany), bo mám v nouzi neco spáchat z toho molitana?
Nicméně přednostně musim vyřešit to kolísání votáček, asi ho budu muset kuchnout a ty uhlíky zkontrolovat, no co už.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
Pytel na motoru jasný, taky chce aspoň vyklepat, ale už to není jak přetím, dyž sem ve vsavaču neměl nic, tak byl komplet 🤐 milimetrovou vrstvou sraček. Prostě malý částečky vznikavší při vrtání/sekání sou tak lehký, že je to neodstraní, neodstředí se, nese je to skrz motor (ten z toho musí byt nadšenej a zase ven.
Já jsem koupil banány v balení 10 ks ale je to asi na jinej Parksajd, o cca 15 cm vyšší kýbl a máš pravdu, na tu zahnutou vstupní trubku se to nasazuje opravdu k vopupínkování.
Jo a ty banány maj existovat i na zip. Podobný jako na zahradním vysavači/foukači. Jeden jsem už viděl na předváděčce, ale jestli se to dá koupit a kde, netuším. Ten babán byl z nějakýho trochu chlupatýho tkanýho hadru, podobný pytlům na truhlářských piliňákách.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!