Nový PC
Moderátor: Moderátoři
Nový PC
Nabízel mě něco repasovanýho za půl ceny novýho s I5, 16GB, SSD, HDD a lepší grafikou od DELLu ale mám strach o ty atyp zdroje. Kdyby se nějak blbě podělal, tak kdoví jestli se sežene novej a prý to je docela ranec.
Co by jste doporučili?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Některé obchody umožňují i dodatečně měnit už danou konfiguraci (typicky RAM, SSD/HDD, grafická karta).
Jo a asi bych nevolil placku pod monitor, pokud to není nezbytné, je to totiž velmi výrazné omezení ve výběru.
Zkus třeba tady nebo tady.
Disclaimer: s uvedenou firmou nemám nic společného, pouze opakovanou dobrou zkušenost (což samozřejmě nemusí být garance).
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
P.S. Dnes som kupil 8GB RAM do "serveru" za necelych 10 eur vratane dopravy. Pouzite DDR3 z polskeho Allegra.
- pocitujlasku
S těma DDR-trojkama bude problém, pokud se bude chtít účastnit s něčím modernějším od Malýho Měkkýho než W7 - "děsítka" mu mámoprkno osazený DDR3 RAMkou rovnou odmítne. Procíkům od Intelu bych se obloukem vyhnul - jsou o hodně pozadu ve srovnání s AMD. Šel bych do Ryzena s odpovídajícím mámoprknem a chipsetem. A systémák použít SSD přímo ve slotu na mámoprkně, aby seděl přímo na sběrnici a nezpomalovala se komunikace mezi "C", RAMkou a procíkem - to znamená žádnej SATA.rnbw píše:Zober pouzity, tam nie je problem s dostupnostou. Zdroj sa da opravit alebo zohnat na eBay. Na mnohe veci staci aj integrovana grafika. Keby nestacila, tak aj v SFF velkostiach je minimalne jeden PCIe slot (low-profile).
P.S. Dnes som kupil 8GB RAM do "serveru" za necelych 10 eur vratane dopravy. Pouzite DDR3 z polskeho Allegra.
A kutilmile - nelituju tě
Byl s W7 Pro, teď tam mám W10 a dost často v tom i maluju ve freecadu - stíhá normálně. Stál mě tehdy rovnejch 5 kKč + cesta.
https://learn.microsoft.com/cs-cz/windo ... processors
Ovšem 8. a 9. řada nejsou výkonově nic moc, stále jen vylepšený Skylake. A 13. a 14 řada má problémy s technologickou nekázní. Intel to zatím mění, ale je s tím oser a až jim dojdou, tak co pak. Do toho socketu nic jiného nedáš. Na rozdíl od AMD, kde do AM4 dáš cokoliv od Ryzenu 1000 až 5000 a AM5 vše od Ryzenu 7000 výš.
Spíš jim jde ke dnu jako Titanic. Nezvládli dostatečně kvalitně technologicky vývoj tenčích hradel než 14nm (sice dělají i čipy s hradlem tenčím než 10nm, ale mají u nich obrovskou chybovost) a pokud už dají dohromady funkční kus, mají dvojnásobnou spotřebu proti stejně výkonným AMD. Najdi si parametry posledních verzí - hodinová frekvence vs. spotřeba ve W, počet jáder a výpočetní výkon.Mahoney píše:2Ekkar: Ta čeština z akundova se nedá číst...
Proč je problém s CPU od Intelu, to opět uvízla loď v průplavu, nebo co se stalo?
A kutilmile - nelituju tě
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Hned sem si řikal, co ten magor zase fetoval. Každopádně kdo používá sedmičky, nepotřebuje tydle hovnaniny řešitrnbw píše:Nepis nezmysly. Windows 10 tam ide normalne, Windows 11 s obidenim kontroly. No a Windows Server 2025 nema ziadne umele poziadavky na HW - vyzaduje ani TPM 2.0 ani procesor Intel 8. generacie (je to vlastne Windows 11 bez <>ovin).