Šum ve zvuku u ČBTV Premiere, Sommy, Tomy, Melody...

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Killdow

Šum ve zvuku u ČBTV Premiere, Sommy, Tomy, Melody...

#1 Příspěvek od Killdow »

Zdravím! Mám problém se zvukem na mini televizi Melody. Je to jedna a tatáž televizka prodávaná pod různými názvy, snad i na tržnicích..? Česká norma tam je vestavěná na malé destičce, jde vzadu přepínat, ale při naladění je ve zvuku stále rušivý šum (praskot). Zkoušel jsem pootáčet jádrem cívky na té destičce, zda není rozladěná rezonanční frekvence i na základní desce jsem to zkoušel, ale ten zvuk prostě nejde vyladit tak, aby byl čistý... Není možné, že je to u těchto "tržnicových" televizek normální??? Díky
tandel

#2 Příspěvek od tandel »

U dodělávaných zvuků je možné všechno, zvlášť když se s tím třeba u původní konstrukce nepočítalo. Není tam snad i vrčení? Jinak většinou jde sehnat, popř. udělat jiný zvukový "konvertor".
Killdow

#3 Příspěvek od Killdow »

tandel: Je to takový šum i s vrčením. Přesně tak, v původní konstrukci se s tím nepočítalo. Ta destička je tam přilepená. Kdybych tak věděl, zda to jde nějak donastavit, třeba přídavným kondíkem.. Doufal jsem, že bude stačit cívku doladit (ani nebyla zakápnutá) Jeden zvuk. konv. mám, ale je na něm i filtr 6,5MHz, kdežto v TV je přilepený na základní desce. Asi bych to nedal dohromady :D
tandel

#4 Příspěvek od tandel »

O této problematice je tuším jedno starší modré AR. Bylo by dobré se na něj podívat. Ale číslo už fakt nevím.
bumbo

#5 Příspěvek od bumbo »

Je to ARB5/96.Dal jsem ho na upload.
sambiliong

#6 Příspěvek od sambiliong »

Dodělával jsem "český" zvuk do takovýho stroje a šlo to bez problémů. Chce to kvazikonvertor a ne jen 1 nebo 12MHz oscilátor.
Killdow

#7 Příspěvek od Killdow »

sambiliong: To bude ono... je tam jenom ten oscilátor a u tuneru nějaká cívka s pár závity tlustým drátem. Zkusím tedy použít ten konvertor, co mám. Je to s TDA 2541.
sambiliong

#8 Příspěvek od sambiliong »

Ovšem tyhle "televize" měly hrozně ostrý ladění, stačilo jen se dotknout knoflíku a hned se to uladilo o kus jinam. Je těžký naladit na tom něco přesně, chce to cvik.
miroja

#9 Příspěvek od miroja »

http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... highlight=
:roll:
Toto duplicitní vlákno už neexistuje.
Hill
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“