YAMAHA SR-300 nejde zapnúť

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
DELONG

YAMAHA SR-300 nejde zapnúť

#1 Příspěvek od DELONG »

Zdravím účastníkov.

Po odstránení skratu sa mi to správa ako pred výmenou elektrolytov v zdroji.
A to tak že príjimač sa zapne a asi dve sekundy zobrazí display YAMAHA ,kontrolku STB a následne vypne. Ešte na druhý a tretí pokus sa to zopakuje a potom už vôbec nereaguje. Po odpojení zo siete a stláčaním ON a opätovným zapnutím do siete sa to deje dookola. Medzi tým ako to "žije" ide prepnúť INPUT a regulovať VOLUME.
Pred výmenou elytov sa nedalo zapnút len náhodne . Po výmene všetkých elytov v sekundárnej časti a dvoch malých elytov v primárnej časti zariadenie fungovalo asi pol roka .
Potom prišla táto chyba že sa dá zapnúť len tri krát a dosť.
Zistený skrat na PQ012FZ01ZPH.
Odstánenie skratu . Napätie 1,2V.
Následné meranie ukázalo že ide len napätie do HDMI 3.3V a 6.3V.
Na C708 cez 320V = . Vymenený CONTROLER IO1 FA5511N-D1-TE1
Poprehadzoval som umiestnenie a zmeral som optosnímače.
Q702 som premeral pomocou testera T7 z Alíka. Ukazuje že je OK. Ostatné premerané diodovím testom na multimetri. Preletované skoro všetky spoje na dps.
Po odpojení CB704= +26V sa správa zariadenie rovnako.
Chýbajú mi napätia z CB707 okrem napätia 3,3 a 6,3V. Je to to isté ako pre HDMI.

Servisný manuál je
TU
V tom to
vlákne som písal o skrate.

Schéma zdroja.
tu

Nemal niekto podobnú závadu ? Ktorá časť zdroja by mohla to to spôsobovať ? Primár alebo sekundár ? Hlavný alebo pomocný zdroj ? Poprípade ako otestovať tento zdroj ?

Veľmi pekne ďakujem vopred za pomoc .
dred

#2 Příspěvek od dred »

V SM ( od strany 31) máš rozpísaný "SELF-DIAGNOSTIC FUNCTION"... treba si to naštudovať ... a spoň tomu trochu porozumieť - keď aj len s prekladačom..
Možno hľadáš chybu tam, kde nie je...alebo "už" nie je, po predchodzej oprave, ale v zázname chýb je stále... Receivre (všeobecne aj iných značiek a konfigúrácii ) sú neskutočne rozumné zariadenia - podobne ako nové autá.... a tebe to už "spadlo" toľkokrát do "mŕtvoly", že ani ERROR pamäť už nemusí stačiť, tak sa drží posledného záznamu.

Skús podľa toho popisu vyresetovať najprv "staré chyby" a podľa "nových zápisov " - hľadať závadu. Displej a príslušné tabulky zobrazení napovedia veľa...
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“