Boombox
Moderátor: Moderátoři
Boombox
Možná by to mohl být fajn dárek pro dědu (i babi).ZDE
Jako dárek pro starší to ovšem fungovat může, zvlášť jestli nějaké kazety ještě mají.
Toť nedávno sa tu na fóre riešila náhrada Dolby čipu a zháňanie, kto komu zrepasuje Condora. Nikto sa do toho nehrnul a nie bezdôvodne.
Keď magič, tak jedine na kotúče a kde možno, priamy náhon. Nehovorím rovno Revox, keďže tie súčasní zlatokáblari a zvukoví netopieri vyhnali niekam do ríše divov a zázrakov, ale... Vlastne, buďme radi za digitál.
No a čo sa týka seniorov:
Jinak stejnou mechaniku má i Silva Schneider PCR 1980. To aspoň vypadá, jako skutečný retro boombox, i když má pár věcí navíc, které jsme si tehdy ani představit neuměli. A podívej se na tu cenu, i když u Conrada nejsou ty ceny nejnižší.
A někde mezi těmi cenami (řekněme do 5 tisíc) seženeš nový ghettoblaster (jestli se tomu ještě dnes tak dá říkat, přece jen už výrobci sázejí spíše na vzhled, než zvuk), který má vestavěný CD přehrábvač, bluetooth, USB vstup, slot pro microSD kartu, na kterou dovoluje nahrávat z rádia, mikrofonu, i z kazety, například takovýto z Kauflandu, tam to trochu kazí ten LCD, ale zase má i CD přehrávač, Bluetooth...
Za jedenáct klacků dnes koupíš dvojče kazeťák v úplně jiné kategorii TEAC se servořízením mechanik, Dolby B atd, ale zase to nemá rádio ani výkonový zesilovač.
Na JTB na mě vyskakují videa s Revoxy a podobnými stroji, a jak to tam vychvalují. Ale páskům budoucnost nedávám vůbec žádnou.
Já mám k dispozici tuhle mašinu a už dobrých deset let jsem to nezapnul. A nebyl to špatný stroj.
Překlad prospektu bez skutečně důležitých údajů o vlastnostech přes slovinštinu mě taky příliš nepřesvědčil.
Ani údaj o výkonu 190 W. Doba hraní 28 hodin, tedy, že playlist dojde rychleji, než 3 Ah baterie, se uvádí jen se sluchátky. I kdyby to mělo při hraní střední výkon 2x 9,5 W, baterie nevydrží ani půldruhé hodiny provozu (tedy za předpokladu, že jde o 12 V baterii).
Jestli máš možnost si to někde vyzkoušet a poslechnout, vyzkoušej a poslechni. Koupit můžeš až pak. Nebo nemusíš.
https://www.youtube.com/watch?v=nezGOVOpHtc
Ta mechanika je kopií mechaniky Tanashin už z konce 80. let, dá se osadit různě, autostop při správné modifikaci umí mechanicky při všech funkcích, při horším jen při play. Je vcelku spolehlivá, ale při osazení umělohmotným "setrvačníkem" docela kolísá, viz měření na konci videa.
Jako dekoraci jsem si koupil B-42, z nostalgie, takový jsem kdysi znárodnil ve škole a vrátil až o maturitě 1970 - prodělal s námi nejeden mejdan. Pro legraci jsem tam založil pásek a ono to hraje, přetáčí, zastavuje - jako zamlada. Pásky Scotch, ORWO, Agfa. Některý jsou i z B70 - tam stačilo dát novou kladku a hrál.rampage píše:Po tolkých rokoch je možné, že tie pásky už budú mierne vrzgať dráhou (od nasiaknutej vlhkosti....
Ne že bych to nábožně poslouchal, ta kvalita je určitě jinde, ale žádná z tebou uvedených závad se neprojevuje.
A kazety to samý - mám DUAL C809 - žádná není nějak poznamenaná a to ani ty, který jsem nahrával z půjčených CD někdy v 91.
Některý pásky dost mazaly, to je fakt. Na magnetofon z Multiservisu - polský licenční Grundig ZK-120T se dávalo před páskovou dráhu takový udělátko s filcama, který byly tak za 4 x 540 hnědý a nový se nikde neprodávaly. Takže to šlo i bez nich.
Tak jsem si kolikrát na sebe upletl bič .
nehraje to .
Tak jsem rozehrál , byla projetá hlava , kolísání , blbé přetáčení .
Strávil jsem na tom čas a když jsem předával a říkal co tomu bylo , tak řek jen nehrálo to na baterky .
Jsem letitě vyléčen a nová i tato mechanika bude 99% spotřebitelům plně vyhovovat . Ostatní jsou jen bohužel uhlé kecy .
Co a proč byste na této spotřebce chtěli měřit ???
- Artaban001