Mám TV OTF 70B504 PIP.Na antény vstup mám miestnu káblovku.Pred pár dňami robili v káblovke nejaké úpravy.Asi odvtedy mi začal vypadávať obraz./nabehne zrno cez ktoré preblikávajú pásy a je to sprevádzané chraptivými zvukmi/Nie je to na všetkých kanáloch ide mi napr:STV 1 a Markíza.Keď prepnem na PIP tak tam mi ladí všetky kanále.Vie mi prosím niekto poradiť v čom je chyba,azda v kanálovom voliči?
ďakujem Pila
Ak Ti ide signal v PIPe, tak problem nie je v kablovke ale v Tvojom TV. Mas tam dva KV, tak to vyzera, ze ten pre hlavny obraz ma problem. Ak si to chces overit, skus ich vymenit. Spravidla byvaju rovnake (az na vstupny konektor). Inak, mohol by to byt aj studak, ale to sa tazsie hlada. Ak budes potrebovat novy, dobre skusenosti mam s www.kiso-tv.sk
vypadáva to stále aj za studena.Jasné že káblovke vinu nedávam.Bude to v TV.Tie tunery by som aj vymenil ,ale podľa schémy nie sú rovnaké.Je tam písaný kanálový volič 6PN 388 002 a Modul OMF Pip 6PN 055 172.Ale je zaujímavé že to vypadáva iba v časti nejakkého pásma napr: STV1 a Markíza mi ide.V Pipku ide všetko.
Miroja-Mal si pravdu,sú tam dva identické KV- 6PN 388 002.Ten na doske som vymenil za PIP a ide normálne.Zatiaľ PIP nepoužívam,musím poslať KV na opravu.Vďaka za radu.
Nechcel som zakladat nove vlakno,tak pišem tu.Mam problem s touto potvorou.Bol zuženy obraz z bokov,asi tak,)(.Našiel som zhoreny R407,nenašiel som pričinu,tak som ho len vymenil.Zdalo sa všetko OK,no po asi hodine znova ta ista porucha.Poradte prosim,čim to asi je? Vdaka vopred!
Často býva ešte vadná tlmivka L402, ale ešte pred tým pozri filtráciu napájania na NL431.-C435 a C424, a vymeň preventivne zenerku VD431.Taktiež som mal raz vadný C414, ale vtedy horel odpor okamžite.
Mysteri,dakujem ti za ochotu pomoct,povymienal som elity a spravilo to svoje.Neoplati sa merat,radšej hnet menit.Meranim vyzerali byt dobre,tak že ani neviem ktory to robil.