Podivně (ne)funkční dálkové ovládání.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
padik

Podivně (ne)funkční dálkové ovládání.

#1 Příspěvek od padik »

Ahoj. Jedná se o DO k minireceiveru Yamaha MCR 330. Zvukově už mi moc nevyhovuje, tak hraje jen na chalupě. Baterky jsem posílil na dvě AAA místo 1xCR 2032. Několikrát jsem umýval klávesnici. Mačkám tlačítka a zázrak, když se některé chytí - Na mašině se to nedá přímo ovládat. Konečně jsem si všiml, že když se zatopí víc, začne to DO fungovat. Takhle jsem jednou přijel do +7st, vzal fén a milé DO hezky prohřál. Poté fungovalo, než vystydlo. Co myslíte?
alj

#2 Příspěvek od alj »

To stejné mi dělají minutky na vaření na chalupě. Když je 5°C nefungují. Když zatopím a zvedne se teplota začnou fungovat. Asi je guma použítá na tlačítka při nízké teplotě málo vodivá.
mi-ro

#3 Příspěvek od mi-ro »

Předpokládám že jsi DO rozebral, plošky na DPS a vodivé pupky na membráně vyčistil.
..to bude jen ňákej odpůrek
Kvicala_r

#4 Příspěvek od Kvicala_r »

Jsi si jistý, že ta IR LED není v kopru - někdy bývá unavená skrze ty pulzy, co se do ní cpou... Předpokládám, že by jí mohlo vylézt i VF nahoru na nízkých teplotách a pak intenzita bude úměrné nižší.
Mrkni na to telefonem, jestli nevysílá vůbec (chybí aktivace membránou), nebo vysílá, ale přijímač neregistruje.
padik

#5 Příspěvek od padik »

Tak opravdu po zahřátí ledka vysílá stejně intenzivně, jako jiné ovladače. Za studena nic. Nosím ovladač už v kapse, v teplíčku. Spíš bych to tipoval na lepší vodivost klávesnice po zahřátí.
PotPalo

#6 Příspěvek od PotPalo »

Priložením ovládača k tranzistoráku na stredných vlnách (AM) sa dá zistiť či to niečo vysiela po stlačení tlačidla, je to počuť.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
fredis

#7 Příspěvek od fredis »

Není jednodušší kouknout mobilem? :wink: :lol: :lol:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
PotPalo

#8 Příspěvek od PotPalo »

Nie. 8-)
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“