Lepivé UV lepidlo

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
martinkopp

Lepivé UV lepidlo

#1 Příspěvek od martinkopp »

Používám tohle https://www.aliexpress.com/item/1005008656720265.html
když potřebuji někde rychle zafixovat pár drátků apod. Funguje to pěkně, za pár vteřin svícení dodávanou lampičkou je to vytvrzené, potud vše v pořádku.

Ale po vytvrzení zůstane na povrchu taková tenká lepivá vrstvička čehosi, která už dalším svícením nevytvrdne. Ničemu to moc nevadí, jen se na to lepí prach a prsty, než se to otře.

Otázka zní, je to obecná vlastnost všech těchto UV lepidel, nebo jen žlutí soudruzi roztok ojebali a kvalitní lepidla tohle nedělají? (jaké)
Celeron

#2 Příspěvek od Celeron »

Řekl bych, že to soudruzi od Loctite špatně obšlehli. Ale tu placatku do puntíku.
Já používám na fixaci hustej sekunďák. Nestejká a když na něj prskneš urychlovač, tak je hned tvrdej. A horkovzduchem na cca 180 povolí, bohužel až po izolaci vodičů.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
martinkopp

#3 Příspěvek od martinkopp »

U tohodle je výhoda že je to rychle tvrdé i ve velké vrstvě několika mm a je vidět co pod tím kam vede - je to průhledné.
PotPalo

#4 Příspěvek od PotPalo »

UV lepidlo mám. Keď bolo nové, vytvrdlo na priesvitný plast, podobne ako epoxid. Po dlhšom skladovaní už ostáva na povrchu lepkavé, tiež omnoho menej ochotne tvrdne, treba naň svietiť dlhšie. Takže vekom sa to nejako pokazí.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“