W11

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Joe7

W11

#1 Příspěvek od Joe7 »

Ahoj,, můj PC starý asi 5 let jsem přeinstaloval na W11, vše proběhlo v pořádku ukazuje to verzi 22H2. to jsem provedl 8.11. a od té doby jsem nedostal žádnou aktualizaci. ve verzích V11 se neorientuji.
Otázka zní: nabídne mi to časem novější verzi 23H, 24H nebo 25H?
Díky Joe.
serviceman

#2 Příspěvek od serviceman »

Na nic nečekej a přeinstaluj to verzí 25H2. Spusť to normálně z Windows a zvol zachování osobních složek a programů.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Wolf70

#3 Příspěvek od Wolf70 »

Otázka je zda je to plnohodnotná verze win 11 a další zda jsou povoleny aktualizace jinak se dají i stáhnout ručně viz Nastavení / Windows update
xsc

#4 Příspěvek od xsc »

Splňuje ten PC požadavky pro Win 11 nebo jsi to tam musel nacpat přes Rufus? Pokud splňuje (musíš mít zapnutý Secureboot a povolené TPM), pak by se to další roční aktualizace měla stáhnout sama. Pokud je nesplňuje (třeba i jen díky nastavení v BIOSu), stahují se jen průběžné updaty, ale roční aktualizace musíš dělat ručně. Verze 22 už průběžnou podporu nemá.
DukeNuke

#5 Příspěvek od DukeNuke »

jsou to skurweny windejsy a tak se o ně musíš starat jak o malý děcko.
Teď jsem ručně aktualizoval 23h2 na 24h2, všechno pro verze, v mrkvošrotí doméně. 2,5h na kus. Hnus velebnosti. Tři stroje z 28 hlásily aktualizaci, která vždy zhavarovala. Ostatní byly spokojeny s 23h2 a nehlásily nic.
Stáhni si iso a spusť setup ručně a doufej, že to projde. Jinak čistá instalace.
Joe7

#6 Příspěvek od Joe7 »

xsc píše:Splňuje ten PC požadavky pro Win 11 nebo jsi to tam musel nacpat přes Rufus? Pokud splňuje (musíš mít zapnutý Secureboot a povolené TPM), pak by se to další roční aktualizace měla stáhnout sama. Pokud je nesplňuje (třeba i jen díky nastavení v BIOSu), stahují se jen průběžné updaty, ale roční aktualizace musíš dělat ručně. Verze 22 už průběžnou podporu nemá.
nahrál jsem nový BIOS, a tak mi to pustilo do aktualizace naW11. Nejsem tak zběhlý v aktualizacích, mohu z verze 22H2 nahrát 25H2? Nevím jak, poraďte,Díky.
W11 jsem nahrál 8.11. a od tá doby žádná aktualizace nepřišla...
xsc

#7 Příspěvek od xsc »

Když to aktualizaci nespouští samo, máš něco v tom BIOSu možná blbě nastavené. Musíš mít aktivní UEFI + Secure boot a TPM 2.0.
Můžeš přejít rovnou na verzi 25H2 - prostě si ji stáhni přímo od MS a spusť ji z Windows - proběhne update. Pokud to při spuštění zahlásí, že PC není podporován, tak buď je to tím nastavením nebo procesorem - ale to bys pak musel řešit už při instalaci verze 22H2 - třeba instalací přes Rufus.
Joe7

#8 Příspěvek od Joe7 »

Odstraněna citace předcházejícího příspěvku, viz bod 4f "Pravidel". jimirek

bohužel nevím jak stáhnout aktualizaci 25H2, ani jak ji spustit...
serviceman

#9 Příspěvek od serviceman »

Na stránce https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... /windows11 v sekci Stažení bitové kopie disku... zvolíš verzi 64 bit a pak jazyk atd...

Tento odkaz platí 24 hodin
Odkaz na W11 25H2 CZ

Poklepem na stažené ISO ho namontuješ a spustíš v něm setup, nebo co tam je. V průvodci před instalací zvolíš Zachovat..., programy atd. (zachovat všechno).
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Joe7

#10 Příspěvek od Joe7 »

je možné že má akualizace 7,05GB? to se bude přeinstalovávat celý W11?
DukeNuke

#11 Příspěvek od DukeNuke »

Přesně tak. Jen si musíš zvolit "zachovat soubory", pak se místo čisté instalace udělá jen aktualizace.
Joe7

#12 Příspěvek od Joe7 »

děkuji moc za rady nezkušenému...
Mahoney

#13 Příspěvek od Mahoney »

Ono se to stejně stane... UEFI, secure boot, TPM, všechno dělali proto, aby v počítači nemohl být alternativní systém, ale je to tak otravné a nefunkční, že tam stejně nakonec bude ten alternativní systém jako jediný.
Joe7

#14 Příspěvek od Joe7 »

tomuto příspěvku jsem neporozuměl
asdf
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od asdf »

Já to pochopil tak, že Windowsy jsou tak otravné, že časem člověk radši přejde na něco jiného, třeba GNU Linux.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“