Zásilky do a z Polska

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jardafiala

Zásilky do a z Polska

#1 Příspěvek od jardafiala »

Hledám a nenacházím nějakou rozumnou (tedy za rozumné peníze) obdobu zásilkovny do Polska. V Polsku je to paczkomat, dostávám i zásilky z allegro s poštovným za 49Kč ale když hledám jak poslat balík (dejme tomu 50x50x25cm, do 10kg) najdu od 500Kč výš. Zásilkovna je jen pro podnikatele.
pocitujlasku

#2 Příspěvek od pocitujlasku »

ja posielam do zahranicia cez dhl, alebo dpd, myslim, ze do polska sa da aj cez paketu.
Pri kurieroch je to skor o tom, ze ako firma posielaju pravidelne viac balikov, takze tam sa vedia dostat cenovo na celkom nizke postovne.
No vidis, a tak si sa bal
Ivan_01

#3 Příspěvek od Ivan_01 »

zaujimavé že cez Packetu zo Slovenska balík do Poľska ide, cez Zásilkovnu z ČR do PL nejde. A pritom je to jedna firma. Ale zase 500 Kčs za veľký 10 kilový balík nieje až tak moc.
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Zkusil jsi toptrans ?
Hape
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Hape »

Do Polska jsem už také potřeboval párkrát něco poslat a nejlevněji to vychází asi přes GLS e-balik.cz. Když balík zaneseš na výdejní místo, kde si ho vyzvedne kurýr, tak cena doručení do Polska začíná na 163 Kč.
Jinak navrhovaný Toptrans měl v době kdy jsem jej využíval také nízké ceny dopravy. Ale myslím si že je zaměřený hlavně na paletovou dopravu větších zásilek. Jak by u něj vycházela kusová zásilka netuším. Já jsem přes ně posílal zboží na paletách do Finska a to vycházelo opravdu nejlépe a ještě to bylo rychle.
Valdano

#6 Příspěvek od Valdano »

Ivan_01 píše:zaujimavé že cez Packetu zo Slovenska balík do Poľska ide, cez Zásilkovnu z ČR do PL nejde. A pritom je to jedna firma. Ale zase 500 Kčs za veľký 10 kilový balík nieje až tak moc.
Pletete si možnost, která je dostupná jen pro podnikatele (v Česku u Zásilkovny i na Slovensku u Packety) s možností, která pro nepodnikatele dostupná není (ani v Česku u Zásilkovny ani na Slovensku u Packety). Do Polska mohou z Česka přes Zásilkovnu posílat balíky do Polska pouze podnikatelé (tj. osoby s podnikatelským účtem, ve kterém mají uvedeno své IČO) a totéž platí i na Slovensku u Packety pro posílání do Polska.

Soukromé osoby, která mají u Packety/Zásilkovny účet bez IČO tj. nepodnikatelé mohou posílat balíky přes Zásilkovnu z Česka stejně jako přes Packetu ze Slovenskou pouze prostřednictvím mobilní aplikace, ale ta ať už je jako země odeslání zvolena Česká republika nebo Slovensko vždy pro nepodnikatele nabízí jen 4 možnosti cílové země, a to Českou republiku, Slovensko, Maďarsko a Rumunsko.
Naposledy upravil(a) Valdano dne 16 pro 2025, 17:15, celkem upraveno 1 x.
jardafiala

#7 Příspěvek od jardafiala »

Zdar, dík to mi stačí, já jen jestli jsem něco nepřehlédl. Zajímavé je GLS e-balík.cz jak napsal "Hape". Tady bych to ukončil.
Ivan_01

#8 Příspěvek od Ivan_01 »

asi máš pravdu, ja mám v aplikácii IČO, preto mi to dalo aj PL. Tu máš porovnávač - https://www.balikdozahranici.cz/
Valdano

#9 Příspěvek od Valdano »

Jen doplnění. Dle v úvodu zadaných parametrů zásilky rozměry 50x50x25cm, hmotnost do 10 kg vychází cena přes eBalík s podáním na podacím místě GLS aktuálně na 192 Kč včetně DPH. Podobná cena 190 Kč je pro balíky do Polska i u DPD s podáním na podacím místě DPD.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“