Rychlonabíječka
Moderátor: Moderátoři
Rychlonabíječka
speciální IO
Stáhni si katalogové listy na www.datasheetarchive.com
Myslím si, že v těchto všeobecně rozšířených věcech nemá cenu laborovat a vyplatí se koupit hotové řešení.
tady je link
Jestli ti nejde přímo otevřít, napřed ho ulož a otevři z disku.
Je v tom listu těch zapojení víc, podle toho, jestli o chceš živit přímo ze střídaviny, nebo třeba z autoakumulátoru...
nabíječka
Standa T. Nejde ani tak o těch 500 Kč, ale přes zimu chci nějakou zábavu.
A co to bylo za typ nabíječky a co umí? nejsem si jist, že za tak málo by byla nějaká vhodná, ten nabíjecí proud by šel, má to nějaké hlídání a vypnutí? případně nabíjení udržovacím proudem? Přece jenom ve mě hlodá zvědavost. Můžeš sdělit typ a kde jsi ji pořídil?
sehnat?
-po zapnutí testuje, jestli je připojená baterka a její napětí je v povolené toleranci
- za 4 sekundy po ověření, že jo, začne vybíjet.
- až vybije na minimální dovolené napětí, přejde do režimu nabíjení
- nabíjí nastaveným proudem (PWM), omezí jeho velikost jen v případě, že teplota akumulátoru se přiblíží k 50C (volbou odporů lze nastavit i jinou teplotu)
- nabíjení ukončí po dosažení plynovacího napětí a přejde do udržovacího režimu.
Ukončovat nabíjení podle předvolených hodin neumí. To dělá třeba typ U2407, ale ten, pokud vím, místo toho neumí vybíjet.
Stačí?
nabíječka
Toom: něco jsem si o tom obvodu přečtl, anglicky neumím, ale u popisu jedné nabíječky v češtině toho o něm bylo dost. Prodávají k tomu akorát plošný spoj. Odrazuje mě ale cena obvodu, která je u GME 275 Kč. Tak to je docela dost jen pro laborování s nezaručeným výsledkem, už totiž na něčem dělám s MC33340D. Zatím se mi zrovna nedaří ale snad to dodělám. Moje teoretické znalosti jsou dosti slabé.