Akumulátor elektrobicykel
Moderátor: Moderátoři
Akumulátor elektrobicykel
Lithiovému akumulátoru nevadí skladování ani vybíjení při teplotách pod nulou. Vadí mu pokud byste ho v mrazu nabíjel, ale to jak zmiňujete nehrozí, protože přes zimu nehodláte nabíjet vůbec. Takže nechat stát kolo i s akumulátorem venku při teplotách pod nulou vůbec nevadí.bastliar píše:Cez zimu síce nebudem nabíjať, ale nerád by som to nechával odstavené vonku keď teploty pôjdu pod nulu.
Pokud lithiový akumulátor odstavíte na delší dobu třeba půl roku nebo i déle pak doporučuji aspoň jednou za půl roku zkontrolovat stav napětí a v případě potřeby trochu dobít (samozřejmě při teplotách nad nulou). Pro skladování nenabíjet naplno, protože při delším odstavení lithiovým akumulátorům plné nabití nesvědčí. Takže pro skladování nenabíjet naplno, ale jen zhruba na 50% což je ideální stav pro delší skladování.
Někdo skladuje lithiový akumulátor i delší dobu (třeba i několik let) úplně bez kontroly i bez dobíjení a pak když ho chce zase zprovoznit tak se jen diví, že je akumulátor hluboce vybitý a případně i nevratně poškozený vzhledem k tomu, že ve stavu hlubokého vybití zůstal delší dobu což těmto akumulátorům dost škodí.
-nyní jsem si vzal aku , které jsem měl ze šrotu z automobilky , vyhozené packy makita , nabil jsem je před 4 roky a dal do bedny . Z bedny do vrtačky po NiCd . Napětí všech sekcí 4,0V .
-vrtačka na zemi v garáži , nyní -12°C , začal jsem natvrdo šroubovat a vrtat a OK
Tak aspoň můžete mít dobrý pocit z toho, že jste zasponzoroval toho prodejce. Hlavně, že to bylo "levné".bastliar píše:Akumulátor konečne dorazil. Po piatich hodinách nabíjania je na svorkach 53 V, huraaa. Dal som oba kluciky do polohy On a nič, žiadne rozsvietenie displeja, žiadna funkcia. Toto zabolelo. Ja neviem už.
Pár recenzí na ten Vámi odkazovaný pack na Alíku.
z 3. července 2025
Bohužel baterie se po 2,5 měsících stala nepoužitelnou. Nabíjí se pouze do 65 % a po instalaci na kolo se po 10 minutách ukazuje 0 % a kolo se zastaví.
z 10. srpna 2025
Vůbec neodpovídá kapacitě a nelze jej vrátit. Je to krádež.
Pro příště se snad poučíte, že Aliexpress není moc vhodné místo pro takové nákupy.