NiMH nabijacka - EverActive NC-900U - procesor?

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

NiMH nabijacka - EverActive NC-900U - procesor?

#1 Příspěvek od rnbw »

Nabijacka NiMH baterii EverActive NC-900U divne umrela. Rozsvietia sa vsetky segmenty LCD, potom zhasnu a bliknu vsetky LED na oranzovo a to sa dokola opakuje. Akoby sa procesor dokola restartoval.

Zdroj je na samostatnej doske - vylucil som ho, rovnako sa to sprava aj pri napajani z lab. zdroja (12V).

Procesor je v ciernom flusanci na doske LCD. Zaujimave, ze su z neho na oznacene pady vyvedene signaly P1.0, P1.1, P1.2, P1.3, RST a VCC. Mozno sa pouzivaju vo vyrobe na programovanie flash.

Ked som sa dotkol padu VCC, ozilo to a zacalo normalne fungovat 8O Fungovalo to aj po odpojeni napajania a prestalo az po odlezani. Po dalsom dotyku na VCC to zase ozilo. WTF?
Přílohy
everactive.jpg
everactive.jpg
samec

#2 Příspěvek od samec »

Nejaký zlý kontakt v napájaní, takže je to napájané cez substrátovú ochrannú diódu z nejakého signálu, ale to je po rozbehnutí málo a tak sa reštartne?
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Ked to neslo, meral som napatie na VCC a bolo tam 5V. Potom som sa toho dotkol prstom a rozbehlo sa to. Aj po par hodinach odlezania sa to vzdy rozbehlo. Prestalo to fungovat az o par dni 8O

Ktore MCU sa programuje cez polovicu portu 1 a RST?
hajeklubos

#4 Příspěvek od hajeklubos »

No a takhle to dopadá. Trafo, Ametr, Vmetr, regulátor a vlastní hlavu. Články ENELOP mám ve foťáku 10let, tak jsem je asi bez procesoru, satelitního hlášení přes telefon a sledování online zas tak noc nezničil. Vyndám z regálu a nabíjím. Ale asi mám zastaralé názory když nechci kladivo s blútú.
Luboš
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Toto je pre cloveka, co tam potrebuje vrazit 6 clankov a zabudnut na to.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

Možná je tam něco jen špatně ošetřeno a chytá to rušení. Takových podivných chování jsem zažil taky dost. Asi bych zkusil kond proti zemi třeba na ten reset, nebo i posílit blokování Vcc. Stejně nemáš moc na výběr co zkusit.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Ten RST bol podozrivy - nameral som tam nejake divne napatie (tusim 0,9V). Skusal som ho uzemnit (bez zmeny) alebo vytiahnut hore - vtedy sa to pri dotyku na VCC rozbehlo.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Stale to funguje :evil:

Mimochodom, je to mizerna nabijacka. Clanok vybity do nuly ani nezacne nabijat, len ukazuje chybu. Ansmann ho normalne nabije.
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Nabijacku som znovu vyskusal zapnut. Fungovala. Dal som ju na chvilu do mrazaku. Potom uz nefungovala. Nieco som zmeral a zase zacala fungovat.

Pridal som 100uF na VCC. Dal som nabijat nejake baterie. Zrazu zhasla a zacala sa dokola resetovat. Chcel som pozriet VCC osciloskopom - po pripojeni GND na sondu zacala fungovat.

Dal som znovu nabijat. Zase po chvili resetovanie. Uz to po pripojeni osciloskopu neozilo. VCC ciste, na RST nejake pulzy. Pripojil som pre istotu VCC priamo zo zdroja 5V - bez zmeny. RST som skusal uzemnit aj pripojit na VCC - ziadna zmena.

Skusil som nahriat flusanec - LEDky nejako divne rozsvietili a blikali. Po vychladnuti navrat do povodneho stavu.

Zaver = mrtvy procesor pod flusancom. Moze sa to preradit do kategorie "cinsky smejd".
jimirek
Moderátor

#10 Příspěvek od jimirek »

Přesunuto.
VASEK_W

#11 Příspěvek od VASEK_W »

Studeňáky tam nejsou? Zkontroloval jsi si to pořádně pod lupou?
Nezdá se mi třeba pájení na C5, R8. A i několik dalších je podezřelých.
Ale může to zkreslovat foťák :-(

Vašek
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

To som prespajkoval uz na zaciatku.
Celeron

#13 Příspěvek od Celeron »

Koukni na NTC. Jsou mizerný a časem se rozpadají. Už jsem místo něj ve dvou nabíječkách dával odpovídající odpor (modelářská procesorovka Raytronic a podobná dvoukanálová Hyperionka). Pokud se nebude používat funkce discharge a nebo se nabíječka nebude drbat na víc než polovinu maximálního proudu, tak se přehřátí vnitřku nabíječky netřeba báti.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“