Baterie Makita 1220

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

Baterie Makita 1220

#1 Příspěvek od Celeron »

Protože mě postupně klekly baterky označený 1220 (NiCd 12V, 1,3Ah) pro dvě vrtačky Makita tak jsem si nechal poslat z ešopu "Baterie nabíječka.cz" dvě nový baterky NiMH 12V/3Ah včetně rozebíratelnýho futrálu na šroubky. Původní originály Makita byly po předešlý repasi lepený a nějak nedobitný, navíc sada baterek na domácí repasi by vyšla o cca 1/3 víc než hotová baterka a ještě s tím kupa matlání.
Dal jsem jim modelářskou procesorovkou nabíjení 0,3C do delty, na menší proudy se blbě detekuje delta. Pak vybíjení 1C do 0,9V. Dostal jsem z nich jen 2,2Ah. Dal jsem další stejnej cyklus a moc se nezměnilo, stále kolem 2,2Ah. Možná se detekuje při nabíjení falešná delta a baterka se úplně nenabije. Obě, co jsem koupil se chovají stejně. Nyní zkouším rychlonabíjení origo Makita nabíječkou, která asi nechytá deltu ale vypíná na teplotu baterky.
Pokud se kapacita neposune k deklarovaným 3Ah, je šance to kvůli tomu reklamovat? Do kolika dní, když jsou v tom ty svátky, je nárok zboží bez udání důvodu vrátit? Teda uvýst důvod můžu a rád. :evil:
Díky
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
feliz_navidad

#2 Příspěvek od feliz_navidad »

Nic ti nebrání i o svátcích jim poslat e-mail, ve kterém odstoupíš od kupní smlouvy. Zboží jim pak pošleš následně.
Z vlastních zkušeností - žádná reklamace, zboží v zákonné lhůtě vrátit a hotovo.
doktor365

#3 Příspěvek od doktor365 »

Taky se mi doma ta vrtačka válí. Do dřeva to ještě nějakou dírku vyvrtá. Kolik stály ty nové baterie?
PavelFF

#4 Příspěvek od PavelFF »

Kapacita se snad uvádí při zatěžování 0,1C.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

A delta V nemusi spravne fungovat pre vela clankov v serii. Clanky nie su nikdy uplne rovnake.

Ale aj tych 2,2Ah je pokrok oproti povodnej 1,3Ah baterii, navyse vadnej.
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Proč si to nevyměníš sám ?
TAKJAN

#7 Příspěvek od TAKJAN »

Když je řeč o makitě, tak joutuber OK... něco ukazuje, jak na opravy a hlavně, že nemusí pomoci výměna článků. Protože řídící obvod řekl dost. A ukazuje přípravek který po spojení baterie s PC umožní reset.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Pri 20-30 rocnej NiCd baterii asi tazko.
TAKJAN

#9 Příspěvek od TAKJAN »

Vím, jen že je řeč o makitě.
Celeron

#10 Příspěvek od Celeron »

BOBOBO píše:Proč si to nevyměníš sám ?
Kdyť jsem to psal, po předchozí repasi ve Fulguru jsou futrály slepený do nerozebíratelnosti a jen samotný články jsou o dost dražší než celá baterka a ještě se s tím patlat.
Jirka

Celeron

#11 Příspěvek od Celeron »

doktor365 píše: Kolik stály ty nové baterie?
888 komplet s rozebíratelným futrálem na šroubky.
Naposledy upravil(a) Celeron dne 23 pro 2025, 19:42, celkem upraveno 1 x.
Jirka

BOBOBO

#12 Příspěvek od BOBOBO »

Celeron

#13 Příspěvek od Celeron »

TAKJAN píše:joutuber OK... něco ukazuje, jak na opravy a hlavně, že nemusí pomoci výměna článků. Protože řídící obvod řekl dost.
V tom NiCd nebo NiMH Makiťáckým baterkovým futrálu je z elektroniky akorát termistor a vývodní kontakty. Ve vrtačce je kromě motoru jen zase kontakty, spoušť s DC regulací a reverzem. Žádná jiná chytrost v tom není. Nabíjení řídí nabíječka a měří jen teplotu článků.
Jirka

Celeron

#14 Příspěvek od Celeron »

BOBOBO píše:náhodou
Tak počítej, 990,- 10 článků, 300,- futrál, dvoje poštovný a jsme na 1500. Jak jsem psal, o třetinu dražší a ještě práce s tím.

A propo, ráno jsem nabil baterku nabíječkou Makita DC1414T a při vybíjení 0,1C (300mA) jsem z ní dostal 2750 mAh. Sice pokrok, ale deklarovanou kapacitu 3Ah to nemá. Zítra zkusím druhou.

to rnbw: sice pokrok proti původní NiCd 1,3Ah, jenže nezapomeň, že původní SC články byly sintráče s malým vnitřním odporem. NiMh tak nízkej vnitřní odpor nemívají, takže i když dvojnásobná kapacita, tak při zatížení spadnou napětím dřív, takže dvojnásobná doba práce asi nebude.
Jirka

BOBOBO

#15 Příspěvek od BOBOBO »

Zlob se jak chceš , NiMh nekoupím ani pod nátlakem , ale seš dost starej .
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“