Panasonic NV-J45EE - špatný obraz
Moderátor: Moderátoři
tam s tou gumou dosť opatrne, ono na tej čelnej strane feritu môže už byť aj hrubší nános bordelu tak odolneho že už nejde dať dole ani alkoholom.
RF-OUT jsem zkoušel přenastavit, rušení se sice trochu zlepšilo, ale přesto se stále objevují v obraze proužky, a obraz je pořád jakoby s ubranými barvami. Nastavil jsem si páskovou dráhu podle jedné kazety, aby byl obraz stály a neproblikaval nebo neujížděl (točil jsem pouze pravým a levým sloupkem), ale když tam dam nějakou jinou, tak obraz skáče a je trochu ujetý. Je jedno jestli je SP nebo LP, dělá to to samé, pouze ta jedna kazeta hraje relativně dobře (samozřejmě jakoby bez barev, ale trochu barvy tam je).
Pokud jde o hlavu, tak vypadá že je tam původní. Už jsem objednal novou, tak jsem zvědav jak to dopadne.
skôr ako nastavenie rolien by som pozrel stav pritlačnej kladky.
Podle popisu bude vyžadovat celá pásková dráha řádné nastavení - tj.krom úhlu opásání videobubnu i tah odvíjecí brzdy, nastavení CTL hlavy, kontrolu kladky, demagnetizaci...
SIDTIM píše:Ještě jsem se potkal se zákazníkem, který si přepl na NTSC a pak brečel, jak má asi špatnou hlavu...
Já dvakrát za dobu působení v servisu ale neměl to na svědomí on ale děti a člověka to v tu chvíli nenapadne pokud neví jak se to pak projevuje, protože pokud je to tak přepnuté tak je obraz pruhovaný a vypadávají mu barvy.
Skutečně, třeba u Panasoniců byl inkriminovaný přepínač volně přístupný na front-panelu a děti, i manželka neměli problém "zasáhnout"
A ve výsledku závada jak hrom - ten dotyčný, co měl takhle přenormováno není žádný bl*ec, vlastní firmu přes výrobu audiovizuálních nateriálů a takhle brečel nad Panasonicem SVHS...
Když jsem mu oznámil příčinu, vytvořil si na čele gorbačovskou skvrnu od zdi...
SIDTIM píše:to PavelN:
Skutečně, třeba u Panasoniců byl inkriminovaný přepínač volně přístupný na front-panelu a děti, i manželka neměli problém "zasáhnout"![]()
A ve výsledku závada jak hrom - ten dotyčný, co měl takhle přenormováno není žádný bl*ec, vlastní firmu přes výrobu audiovizuálních nateriálů a takhle brečel nad Panasonicem SVHS...
Když jsem mu oznámil příčinu, vytvořil si na čele gorbačovskou skvrnu od zdi...