Yamaha Stagepas 500 NF výkon

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ransom

#16 Příspěvek od ransom »

Kdyby nic jinýho, tak běžné levné elyty nejsou úplně zvědavé na provoz v mrazu.
Hele, ta výhybka by stála za preventivní kontrolu. Zejména kondík paralelně k basáku.
Pak ještě přívod k reprákům. On si to málokdo uvědomuje, ale když se odpojí reprák za výhybkou, zesilovač jede v části pásma do zkratu.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
mi-ro

#17 Příspěvek od mi-ro »

Ono na to dojde páč prý byla rána a ticho. Koncáky průraz a kdo ví, jak se s tím vypořádal basák. Tady tento systém nemá relé pro odpojení při ss složce, ochrana spočívá v zablokování hlavního napáječe po detekci SS napětí na výstupech.
..to bude jen ňákej odpůrek
ransom

#18 Příspěvek od ransom »

Tak příjemnou zábavu.
mi-ro

#19 Příspěvek od mi-ro »

Děkuji, ať se daří.
ransom

#20 Příspěvek od ransom »

Já blbec jsem slíbil opravu dvou auto zesilovačů bez dokumentace. Takže si hraju na Číňana.
EKKAR

#21 Příspěvek od EKKAR »

dred píše:...
No zosilňovač prišiel "von" do chladu ..teplota okolo 0°C a zosilňovač po zapnnutí ani ochrany nevypol... Potom som sa niekde v nejakom podrobnejšom návode (techn. parametroch) dočítal, že jeho pracovná teplota je od +5° C.. K zaroseniu určite nedošlo (aj keď relatívne mohlo - nebol skladovaný v teple cca 10-15 st.) - v kulisárni ...
Kromě toho - orosení nevzniká přemístěním z tepla do chladu, ale obráceně = přenesením studenýho předmětu do prostředí s teplejším vzduchem, kterej obsahuje vetší relativní % vodní páry a vymrzlej povrch má samozřejmě teploti nižší, než je rosnej bod. Takže provozu čehokoliv vynesenýho na mráz bych se nebál. zato obráceně už může reálně hrozit kdejaká neplecha způsobená kondenzací.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
mi-ro

#22 Příspěvek od mi-ro »

To ano. U analogů kde jsou i budící proudy v řádů vyšších mA to zase tak nemusí ublížit. Zato v D technice kde je všechno CMOS a FET stačí málo. V lepším případě pádem do chyby, v tom horším nevratnou destrukcí. Totéž platí i o jejich pulzních napáječích. Ale budu upřímnej, než tahat 30kg koncáky tak to 7kg Dečko je fakt lepší. :D
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“