Při výrobě (konečně!) kšand(y) do Didaktiku (resp. - dvě menší, 10+11 žil) jsem nakonec použil kleště SN-2549. IWS 2820M se mi neosvědčily, posloužily jako druhé, pomocné (na "retuše").
Ilustrační foto -
kleště (od lubos1961) mají lisovací výřezy do srdce, ovšem nehomogenní, jedna část je hlubší. Do ní přijde ta část plechové dutinky, která sevře bužírku (stisk je menší). Tloušťka čelistí SN-2549 je ovšem odvislá od čísla výřezu. Pokud se vybere číslo (šířka výřezu) nižší, než je žádoucí, lisovaný spoj se zmrší, v jiných případech se nevylisuje "shodně" část pro oholený konec a část, kde začíná bužírka.
Proto jsem to (po delším zácviku nevylučuju změnu způsobu práce) začal dělat "na etapy" (jde mi o to, ať je konečně Didaktik hotov a připravený na předání) - nejprve na výřezu s hodnotou
0.5 (viz foto 1). Část s bužírkou je chycená slibně, ale jen lehce. Část s pomlázkou je do tvaru stříšky.
Pak jsem přešel na přelisování na hodnotě
0.25, s důrazem na část s pomlázkou. Slisováno slušně, ale ne na celé části, která svírá pomlázku.

Takže jsem lisoval ještě jednou na hodnotě
0.25. s důrazem na véčka, která mají držet bužírku (véčka byla přesně na kraji čelistí).
Výsledkem (viz foto 2) jsou véčka slisovaná líp, než na polotovaru od
LáskaKit a též část s pomlázkou, byť je vidět, že je lisována nadvakrát. Pokud bych chtěl být přehnaně estetický, použiju IWS 2820M pro retušující "dolisování do krásy" (přestalo mě to po třetím drátu bavit).
Kšanda od "Lásky" je materiálově jakeš takeš, jen krytky jsou trochu odrbané. Ze čtyřiceti drátů je do Didaktiku zapotřebí 21 a ještě ne celých 10cm (v reálu 11,2cm od plastu do plastu), takže jsem příslušný počet "odtrhl" a vodiče zkracoval půlením (a ještě to bylo moc dlouhé). Proto jsem jednu stranu lisovat nemusel. Detaily uvedu v tématu o Didaktikovi.