Krimpovaci kleste na "dupont" ?

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
judeware

#46 Příspěvek od judeware »

Veškeré pořízené nástroje:
• LAOA LA822510
• (noname) SN-58B ("Manufacturer: Shenzhen Weichuangda Technology Co., Ltd.")
• (naprostý noname) SN-2549
• IWIS IWS 2820M
• HESO HS-D3S
Kleště LAOA mají chodit od 3mm délky odizolování, ale nechodí. Břity jsou příliš daleko. Při 5mm je to v pořádku. Musel bych upravit jeden plast, což zatím nechci. Kleště HESO na malé délce fungují. Krimpovací zkusím později, přes svátky mám v bytě kutilskou stopku. :(
Přílohy
IMG_0655.JPG
Didaktik inicioval investiční nákup :-D
Didaktik inicioval investiční nákup :-D
rnbw

#47 Příspěvek od rnbw »

Medzi SN-58B a SN-2549 je nejaky rozdiel alebo su identicke?
judeware

#48 Příspěvek od judeware »

• SN-58B => 0.25/0.5/1.0/1.5
• SN-2549 => 0.08/0.25/0.5/1.0
• IWIS IWS 2820M => 0.7/1.0/1.3/1.6/1.9/2.2

Číslování má vraj představovat šířku lisovacího srdíčka (tvrdí IWIS) a u SN průřez lanka (snad). Chtěl jsem mít i něco na fastony bílé techniky, stačí do průřezu lanka 1,5mm². Při mé potřebě jednou za uherský měsíc mi to nářadí musí do konce života vydržet. :D
judeware

#49 Příspěvek od judeware »

Při výrobě (konečně!) kšand(y) do Didaktiku (resp. - dvě menší, 10+11 žil) jsem nakonec použil kleště SN-2549. IWS 2820M se mi neosvědčily, posloužily jako druhé, pomocné (na "retuše").
Ilustrační foto - kleště (od lubos1961) mají lisovací výřezy do srdce, ovšem nehomogenní, jedna část je hlubší. Do ní přijde ta část plechové dutinky, která sevře bužírku (stisk je menší). Tloušťka čelistí SN-2549 je ovšem odvislá od čísla výřezu. Pokud se vybere číslo (šířka výřezu) nižší, než je žádoucí, lisovaný spoj se zmrší, v jiných případech se nevylisuje "shodně" část pro oholený konec a část, kde začíná bužírka.

Proto jsem to (po delším zácviku nevylučuju změnu způsobu práce) začal dělat "na etapy" (jde mi o to, ať je konečně Didaktik hotov a připravený na předání) - nejprve na výřezu s hodnotou 0.5 (viz foto 1). Část s bužírkou je chycená slibně, ale jen lehce. Část s pomlázkou je do tvaru stříšky.
Pak jsem přešel na přelisování na hodnotě 0.25, s důrazem na část s pomlázkou. Slisováno slušně, ale ne na celé části, která svírá pomlázku. :oops: Takže jsem lisoval ještě jednou na hodnotě 0.25. s důrazem na véčka, která mají držet bužírku (véčka byla přesně na kraji čelistí).
Výsledkem (viz foto 2) jsou véčka slisovaná líp, než na polotovaru od LáskaKit a též část s pomlázkou, byť je vidět, že je lisována nadvakrát. Pokud bych chtěl být přehnaně estetický, použiju IWS 2820M pro retušující "dolisování do krásy" (přestalo mě to po třetím drátu bavit). :D

Kšanda od "Lásky" je materiálově jakeš takeš, jen krytky jsou trochu odrbané. Ze čtyřiceti drátů je do Didaktiku zapotřebí 21 a ještě ne celých 10cm (v reálu 11,2cm od plastu do plastu), takže jsem příslušný počet "odtrhl" a vodiče zkracoval půlením (a ještě to bylo moc dlouhé). Proto jsem jednu stranu lisovat nemusel. Detaily uvedu v tématu o Didaktikovi.
Přílohy
IMG_0665.JPG
Pro srovnání polotovar od "Lásky" (odhalená dutinka)
Pro srovnání polotovar od "Lásky" (odhalená dutinka)
IMG_0672.JPG
[2]
[2]
IMG_0671.JPG
[1]
[1]
judeware

#50 Příspěvek od judeware »

Ještě pro zajímavost doplňuju tloušťku čelistí oněch zmiňovaných krimpovacích kleští:
• SN-58B => 6,88mm
• SN-2549 => 3,22/4/5,05/6,90mm
• IWISS IWS 2820M => 1/1,5/1,82mm
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“